Fékmunkahenger

A jármû kiegyensúlyozott fékezéséhez hozzájárulnak a fékpofák, a munkahengerek, és a feszítők. A dobfékek javítása során le kell cserélni a fékpofákat, valamint a munkahengereket és a feszítőket.

Ezek az alkatrészek a fékbetétekhez hasonló igénybevételnek vannak kitéve. A fékmunkahenger nyomást gyakorol a fékpofákra, így azok nekifeszülnek a fékdob belső falára. A fékmunkahengert a fékpedál benyomsásval fékfolyadék segítségével mûködtetjük. Nagyon fontos hogy a munkahenger ne eresze a fékfolyadékot. A fékfolyadék nem tesz jót a dob belső alkatrészeinek és a rendszerből is fogy az olaj valamint a rendszer is be tud levegősödni és ez fékhatás csökkenéséhez vagy teljes megszûnéséhez vezethet és balesetveszélyes. Ezért fontos minden esetben cserélni.

A fékmunkahengerek autó specifikusak, de az adott típuson belül lehet furat méret különbség, anyag, és jobb/baloldal is eltérhet. Cserénél lekel légteleníteni a féket valamint a fékfolyadéktartályba utántölteni. Fékfolyadékokat sosem keverjük külömbözö DOT számúakkal. 

[Fékmunkahengerek itt]

Árak megjelenítése EURO-ban is