Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

EGR szelep

Az EGR szelep feladata a károsanyag-kibocsátás csökkentése és szabályozása a benzin- és dízelmotoroknál. Magas égési hőmérsékletnél az égéstérben nitrogénoxid keletkezik. A kipufogógáz egy részének a szívási rendszerbe visszavezetésével csökken a kibocsátott nitrogénoxidok mennyisége. Az EGR szelep funkciója a kipufogógáz visszavezetés szabályozása. 

EGR-szelep: Exhaust Gas Recirculation


[EGR szelepek itt]

 

Az EGR szelep biztosítja az összeköttetést a kipufogócső és a szívórész között és szabályozza a visszavezetett kipufogógáz mennyiségét. Amikor a kipufogógázt visszavezetjük a friss, beszívott levegőhöz, az égési hőmérséklet csökken az égéstérben. Az alacsonyabb égési hőmérséklet megakadályozza a nitrogénoxidok kialakulását. EGR rendszer használatával csökkent emisszió mellett, benzinmotoroknál csökken a tüzelőanyag fogyasztás is, dízelmotoroknál pedig mérséklődik a zajszint. Elő időkben pneumatikus működésű tányérszelep vezérelte az EGR szelepet, utána következet két féle az egyik volt pneumatikus korlátozó és visszacsapó, valamint a késleltető szelepes. Mostani modern autókba elektromos vezérlésű szelepek dolgoznak.


Meghibásodásai és ennek jelei: Füstölés, nehéz hideg indítás, valamint bizonyos terhelésnél motorrángatás.

Mechanikai meghibásodásnál a szelepre felült korom kosz lerakodás okozhat szelepzárás problémát, ilyenkor a motorban akkor is kerül kipufogógáz mikor nem kéne pl. hideg indításnál. Ezt a fajta meghibásodást egy takarítás megoldhatja.

Elektromos meghibásodás a nagy hő miatt meg hal az elektronika ebben az esetben cserélni kel az EGR szelepet.