Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Fékmunkahenger

A jármű kiegyensúlyozott fékezéséhez hozzájárulnak a fékpofák, a munkahengerek, és a feszítők. A dobfékek javítása során le kell cserélni a fékpofákat, valamint a munkahengereket és a feszítőket. 

Ezek az alkatrészek a fékbetétekhez hasonló igénybevételnek vannak kitéve. A fékmunkahenger nyomást gyakorol a fékpofákra, így azok nekifeszülnek a fékdob belső falára.


[Fékmunkahengerek itt]


A fékmunkahengert a fékpedál benyomsásval fékfolyadék segítségével működtetjük. Nagyon fontos hogy a munkahenger ne eresze a fékfolyadékot. A fékfolyadék nem tesz jót a dob belső alkatrészeinek és a rendszerből is fogy az olaj valamint a rendszer is be tud levegősödni és ez fékhatás csökkenéséhez vagy teljes megszűnéséhez vezethet és balesetveszélyes. Ezért fontos minden esetben cserélni.

A fékmunkahengerek autó specifikusak, de az adott típuson belül lehet furat méret különbség, anyag, és jobb/baloldal is eltérhet. Cserénél lekel légteleníteni a féket valamint a fékfolyadéktartályba utántölteni. Fékfolyadékokat sosem keverjük külömbözö DOT számúakkal.