Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Fékpofák

A jármű kiegyensúlyozott fékezéséhez hozzájárulnak a fékpofák, a munkahengerek, és a feszítők. A dobfékek javítása során le kell cserélni a fékpofákat, valamint a munkahengereket és a feszítőket. Ezek az alkatrészek a fékbetétekhez hasonló igénybevételnek vannak kitéve. A fékpofák az alvázhoz kapcsolódnak, a súrlódással és a felmelegedéssel szemben nagy ellenállású anyagból készülnek.


 

[Fékpofák itt]


A Fékpofákat dobfékekben alkalmazzák, ilyen fékrendszernél a dob együtt forog a kerékkel és a pofák pedig egyhelyben álnak belül. Pedál nyomás hatására a munkahengerek a pofákat nekifeszíti kifele mozgással a dobnak, és ekkor keletkezik a fékezési erő.

A pofák félkör alakú vasra vannak felfogatva a dörzsanyag, ami lehet szegecsekkel vagy ragasztással rögzítve. Dörzsanyag összetétele: Töltőanyagnak vasoxidot, kötőanyagnak gyantát, kenőanyagnak garfítot és fémeket pl. acélszövetet tartalmaz, használnak melyet préseléssel, hőkezeléssel alítják elő. Fékbetétek anyagukat tekintve félfémesek. Nagyon fontos hogy nagy erőnek és hőhatásnak vannak kitéve és ezek ingadozása miatt fékerejük, hatásuk nem csökkenhet. Ha a pofák el vannak kopva akkor fékezéskor erős súrlódó hang halható.