Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Féktárcsa

A tárcsafék kiváló hatékonyságú rendszer, mert progresszív és tökéletesen oszlatja el a hőt, ezért alkalmazzák az első fékekhez. A féktárcsa igen érzékeny alkatrész. Minden fékezéskor erőteljes igénybevételnek van kitéve, ezért rendkívül magas műszaki követelményeknek kell megfelelnie. Természetesen kifogástalan állapotban kell lenniük, hogy a fékbetétek maximális hatékonysággal tölthessék be a szerepüket.

Féktárcsából több féle létezik: Tele, Szellőztetet, Sport, Magas széntartalmú, Kerámia


Féktárcsák a fékbetéttel együtt tudják kifejteni fékerejüket. Féktárcsakopásra is ugyan úgy érdemes figyelni, mint a betétre. Vannak olyan tárcsák pl. Brembo ami meg van fúrva kicsit egy pontban kopásjelző szempontjából. De leginkább a tárcsák vállasodásából lehet megállapítani. Ha autónk sokat áll az is károsítja, a tárcsát mivel el kezd rozsdásodni így csökken az élettartama. A sima közúti tárcsákkal nem ajánlatos „versenyezni’’ mivel normál használatra vannak, ilyenkor megéghet a betéttel együtt akár a fékolaj is képes felforrni, vagy a tárcsa elkezd ütni, ezek után a féktárcsa nem megfelelő a további használathoz.


A tele tárcsák régebbi autókban valamint a kisseb ccm3 és hátsó tárcsáknál alkalmazzák. Hűtött tárcsáknál a két fogófelület között található egy szellőző rész így ezek a tárcsák már nehezebben melegszenek. Sport tárcsák hasonlítanak a szellőztetet de itt még pluszba oldalról is lukak vannak rajta a még jobb hűtés végett, ezek a tárcsák kicsit jobban koptatják a betétet. Magas széntartalmú tárcsákra jobban tapadnak a betétek így növeli a fékerőt. Kerámia féktárcsák is erősebb fékhatással bírnak és hosszabb élettartamú.