Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk
Gömbfej
A gömbfejeknek is nagyon sok szerepük van a futóműben. Keréktartás , irányítás!  A jó állapotú gömbfejek szintén komfortosabbá teszik a vezetést és illetve  biztonságos is vele a közlekedés. Nagyobb részt első futóműben találkozunk vele.  A rossz útminőségek sajnos hamar a meghibásodáshoz vezethet, ilyenkor cserélni kell! 


Gömbfej van pl. a lengőkarban (trapézgömbfej vagy talpasgömbfej) ennek is fontos szerepe van a keréktartásban. Szerencsére vannak olyan autótípusok ahol ez cserélhető a lengőkarban, de van olyan is ahol csak a lengőkarral együtt cserélhető, mert egybe van öntve. De gömbfej van a stabilizátor pálcában vagy ilyen van még a külső kormány gömbfejben és a belső összekötőben (axiális csukló).


A gömbfej egy fém öntvény, amiben van egy műanyag ház ebbe van beletéve a gömb alakú szintén öntvény és zsír segíti a könnyebb mozgását. Valamint tartalmaznak egy gumi sapkát, ami nagyon pontosan zár hogy se víz se por, kosz, homok ne juthasson be a gömbhöz mert ez lényegesen megrövidíti az életét.


Gömbfej meghibásodása könnyen észrevehető pl. kopogó hang kormányon érezhető nagyobb holtjáték, lógás. Műszaki vizsgán ezt az alkatrészeket is átvizsgálják. Ha lóg, azaz meghibásodott a gömbfej akkor ki kel cserélni, hogy a többi alkatrészbe ne okozzon kárt, visszanyerjük autónk komfortosságát és nem beszélve arról, hogy biztonságosabb legyen a vezetés.  A gömbfej csere után érdemes futómű állítást csináltatni.