Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk
Lendkerék
Mivel a diesel és benzin motorok  bizonyos mértékben kiegyensúlyozhatók. Továbbá a motor főtengelyének elfordulásakor a keletkező kiegyensúlyozatlan erő nem egyenletesen szabályos, így ennek megszüntetésére fejlesztették ki a kettőstömegű lendkereket. Újabban már nem csak diesel autókban alkalmazzák, hanem egyre elterjedtebb a turbó vagy közvetlen befecskendezésű benzinesek körében is. Angol neve : Dual Mass Flywheel 

 

A nagyobb lökettérfogatú diesel motorok jelentős kompresszióval dolgoznak, így a főtengely illetve a lendületben lévő mechanikai elemek energiája nem elegendő, hogy jelentősen csillapítsa az ellenállásból eredő rázkódást. Szükségesnek tartották lendkereket! Forgás során eltárolt energiát változó intenzitással képes a főtengelyre visszavezetni. A kettőstömegű lendkerék tette lehetővé a nagyobb löket térfogatú diesel motorok elterjedését a személyautók piacán, illetve azok alkalmazását a luxusautók területén, mivel csillapítja a rezgéseket és nagyobb komfortérzetett ad.


 

Lendkerékben rugók dolgoznak, amik tengelyre kis időeltolással vezetik vissza az energiát mikor szükség van rá. Sajnos könnyen meg is tud hibásodni. Hiba forrásainak fő oka lehet, pl.motor egyenetlen járása mivel ilyenkor rángatja a kereket, Kuplung nem megfelelő használata is károsítja, de ha kuplung túlhevül vagy leég, akkor a lendkerék kenésért felelős zsír is veszít teljesítményből így szintén jelentően megrövidíti a lendkerék élettartamát.