Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk
Lengéscsillapító
A lengéscsillapító nagyon fontos szerepet játszik a futóműben, mind menet stabilitásban, de féktáv növekedésben is, ha csillapítók már nem működnek megfelelően. A lengéscsillapítónak tengelyenként minimális lehet az eltérése, ezt padon tudják lemérni és műszak vizsgán kötelezően megmérik mind a négyet. Lengéscsillapítóból létezik olajos és gázos.   

Az autók 85-95 százalékát olajos, vagy kétcsöves gázos lengéscsillapítóval szerelik. A két lengéscsillapítóban nincsen nagy különbség.


Olajnyomásos lengéscsillapító működése: Ha a lengéscsillapító szár lefelé indul el akkor a dugattyú bővebb szelepein átáramlik az olaj, a fenékszelep zárva van.
Ilyenkor a szár viszonylag könnyen benyomható.
Ha a szár elindul kifelé az olaj szűkebb szelepeken kényszerül átpréselődni a dugattyúba, a fenékszelep kinyit, hogy az olaj szabadon legyen 
Ilyenkor a szárat jóval nehezebb kihúzni.

Gáznyomásos lengéscsillapító működése: működése hasonlít az olajos megoldáshoz annyiban különbözik, hogy csillapító működés közben fel tud melegedni így a bene lévő olaj meleg hatására meg hígul, és nem dolgozik megfelelően. De a gáz folyamatos nyomást gyakorol az olajra így az nem képes meghígulni.


Ha csillapítónkból folyik az olaj vagy pattog kerekünk az úton, esetleg sokáig leng azaz nem dolgozza ki a rugó mozgását akkor a lengéscsillapítókat azonnal le kel cserélni. Pattogás miatt megnő a fékút, kanyarban el pattoghat az autó azaz instabillá válik, irányíthatatlan lesz.