Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Levegőszűrő

Az optimális teljesítmény érdekében a belső égésű motorok tiszta beszívott levegőt igényelnek. Ha szennyező anyagok, mint például a korom és por kerül az égéstérbe, az idő előtti kopást eredményez a hengerfejben és a motor belső részeiben. Az elektronikus alkatrészek állapota is jelentősen romolhat a szívó-és az égéstérben, ezért fontos az autógyártók által előírt intervallumok betartásával a levegőszűrőt rendszeresen cserélni valamint szintén ajánlott olajcserénél is. Az erősen szennyeződött szűrőn nehezebben áramlik, át a levegő ez miatt a motor sem kapja meg a megfelelő mennyiségű és tisztaságú levegőt mely a motor teljesítmény és élettartam csökkenéséhez vezet.


[Levegőszűrők itt]Levegőszűrőknek több típusa is van! Hagyományos papírszűrő, sport betétszűrő és direktszűrő.

Hagyományos papírszűrők autó specifikusak, méretpontosak. Pontosan kell bele illeszkedni a légszűrőházba, hogy véletlen se kapjon a motor szűretlen levegőt. Ezeket a szűrőket nem szabad tisztítani csak cserélni. Poros utakon sűrű közlekedés alatt ajánlott sűrűbben cserélni. Léteznek hagyományos szűrőkből fémmel erősítettek melyek inkább nagyobb teljesítményű motorokhoz vagy dieselekhez készülnek. Lehet kapni kifejezetten poros útviszonyra készülteket ahol a szűrő alsó részén még pluszban van rögzítve egy szövetes szűrő anyag. A legtisztábban a hagyományos papírszűrők tisztítanak!


Sport betétszűrő: Méretpontosak, mint a hagyományos szűrők. Könnyebben engedik a levegő áramlását és így kisebb teljesítménynövekedést eredményez. Sportszűrők moshatóak tisztíthatók. Használattól mennyiség függően igényli a tisztítást hogy a motorba ne jusson szennyeződés. A sport 

szűrőkhöz kifejezetten van tisztító szettek. Ezek a szettek tartalmaznak egy tisztítót és szűrő olaját.


Direktszűrő: Ezek a szűrők nem méretpontosak a motor ccm3 adatától függ, hogy milyen kel hozzá valamint hogy mekkora átmérő csatlakozása van. Szűrő előnye hogy külön csövekkel áthelyezhető a szűrő az autó olyan pontjára ahol hidegebb levegőt tud a motor beszívni. Hidegebb levegőnek kisebb a sűrűsége, így a betétszűrőnél több teljesítménynövekedést tud eredményezni. Tisztítható szűrő ugyan úgy, mint a betétszűrő.