Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Motorvezérlés

A vezérlés részei: a vezérműszíj, afeszítőgörgő és egy vagy több vezető- illetve feszítőgörgő is. A szíj által meghajtott alkatrészek is, mint például a vezérmű- és főtengely, vagy esetenként a vízpumpa nagy terhelésnek vannak kitéve. A magas forgási sebesség, a rezgések és a szélsőséges hőmérséklet leronthatja ezek működését. Mivel e forgó-kopó alkatrészek együtt kopnak és öregednek, cseréljük ki ezeket is a vezérlés cseréjekor, mert a kopott egységek később károsíthatják az új vezérműszíjat, amiből elég komoly problémák lehetnek. Egy ilyen komplett szett cseréje megbízhatóbbá teszi a motor működését, így növeli annak megbízhatóságát, élettartamát.


[Motorvezérlések itt]

Vezérlések közül létezik a szíjjal való meghajtás és a láncos.


Az autó gyártás során egyre inkább kezdtek át állni a szíjas megoldásra mivel csöndesebb a láncos verziónál. De a szíjnak vannak hátrányai is sűrűbb csere is mivel egy szakadás pl. a motor károsodását okozhatja, vagy akár teljesen javíthatatlanná teheti a motort. Szíjat lehet külön is kapni, mint görgőket, vezetőket, feszítőket. Viszont léteznek szettek is. Cserélni ajánlatosabb mindet cserélni, ami a vezérlésben benne van. A vezérlés egy zárt házba van. Érdemes időnként megnézetni szerelővel, de az előírt időintervallumokat betartani. Ajánlott idő 3-5 év vagy 90000Km-120000Km között.


Láncos motorok: Ebben az esetben hosszabb időt bír ki a vezérlésünk. Lánccserénél is érdemes vezetőt feszítőt és esetleg a lánckereket is lecserélni mivel a régi lánccal együtt koptak és az új lánchoz nem illeszkedne olyan pontosan. Ha lánc már cserére megérett ennek több esetben szerencsére van, figyelmeztető hangja pl. megnyúlik, ez miatt csörög. Láncos motornál se várjuk, meg hogy elszakadjon, mert ugyan akkora gondot tud okozni, mint a szíjas.