Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Olajszűrő

Egyre nagyobb teljesítmény, egyre kisebb fogyasztás - annak érdekében, hogy ez a követelmény megfeleljen a modern motorok magas elvárásainak, az autógyártók törekednek a legmagasabb szintű motor alkatrészeket használni a teljesítmény elérésének érdekében. Az olajozásnak, kenésnek központi jelentősége van, mivel csak tiszta motorolaj képes tartósan biztosítani a motor teljesítményét. Ha a kenőanyag nincs alaposan megtisztítva a szennyeződésektől és az égési maradványoktól, a védelem a kopás ellen már nem garantált. Ebben az esetben ez károsíthatja a motort, mely komoly problémákhoz vezet, ezért nagyon fontos a motorolajszűrő és a kenőanyag rendszeres cseréje.


[Olajszűrők itt]

 

Két fajta olajszűrő a legelterjedtebb, fémes felcsavarósak valamint a papír betétszűrők.


Papír betétszűrők: Ezek a szűrők az újabb korszerű motorokba alkalmazzák. Itt a szűrő egy olajszűrő házban helyezkedik el. Ilyen szűrő vásárlásánál oda kell figyelni, hogy a hozzá való tömítés, tömítések benne vannak-e mivel csere alatt meg kell bontani az olajszűrő házat. Betétszűrők nagyon hőállóak valamint külön nagy figyelemmel allítják elő.  A Szűrők autó specifikusak és tömítéseknek valamint a szűrőnek is pontosan kell illeszkedni a tartóra, amivel belehelyezzük a házba. Fontos ezen szűrők cseréje is mivel egy 10-15 ezer km után termelődött szennyeződésekkel megtelik.


Felcsavarható fémszűrő: Ezen szűrők is autó specifikusak. Ezeket a szűrőket régebbi és újabb autókba is a mai napig alkalmazzák. A motor oldalára egy menetes átfolyó szárra lehet felcsavarni. Ilyen szűrők többsége rendelkezik egy nyomáskapcsolóval ami mechanikus elven működik, egy rugó és fém tányér segítségével. A szűrő szélén az illeszkedési oldalon egy gumitömítés helyezkedik el, aminek a szivárgás olaj folyás megakadályozása a szerepe.


Tipp: Olajcserénél olaj leengedése után kell leszedni a használt olajszűrőt. Az új felhelyezése előtt érdemes megtakarítani a helyét ahol hozzáférünk. Felcsavarható olajszűrőnél a gumitömítést érdemes kicsit bezsírozni, hogy következő cserénél könnyebben le tudjuk szedni és ne süljön rá a motor illeszkedéséhez. Az új szűrő felszerelése és a leeresztő csavar visszahelyezése után beletölthetjük az olaját a motorba.