Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk
Szilentek
Nagyon fontos szerepe van az autók futóművében elhelyezett szilenteknek! Ezek a gumi alkatrészek komfortossá teszik az utazást valamint a futóműnek stabil tartást adnak és ez miatt biztonságosan irányítható a vezető számára a gépjárműve. A szilentek az autó első-hátsó futóművében megtalálható!  

A szilentek erősített gumibakok. Lehet belőlük több féle. Sima gumi vagy a gumit már eleve egy fém veszi körül, de lehet olyan is ahol középen átmenő helyen van a fém. A lengőkarok többségében cserélhető a szilent. Ennek cseréje oly módon történik, hogy a régi elhasználódott szilent a lengőkarból ki kel préselni, majd az újat visszakel préselni a helyére.


A szilenteket minden műszaki vizsga alatt átvizsgálják,  de mi is észrevehetjük pl. jobban észre vesszük az úthibákat koppanó hangot hallunk. Ha nagyon elhúzzuk a cserét, akkor félre is húzhat az autónk valamint a gumi belső fele is elkezd kopni. De az autó többi része fele sem nyel el az ütésekből. De az autó alá tudunk nézni, mi is könnyen meg állapíthatjuk a hibát mivel szabad szemmel is látszik, hogy el vagy teljesen meg van szakadva. Csere után érdemes el vinni egy futómű beállításra az autót.