Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Utastér levegő szűrő (pollenszűrő)

Mindenki számára ismert a rossz minőségű levegő által okozott fáradtság, szem irritáció és a különböző légúti nehézségek. Egy jó minőségű utastér légszűrő  biztosítja, hogy tiszta és friss levegő kerüljön az autó kabinjába, mert szinte teljesen szabadon kerülhet be a por, a pollen, a korom és más szennyező anyagok. Pontosan azok az anyagok, amelyek egészségügyi problémákat okoznak egyre több és több embernek, és nagy szerepet  játszanak az asztmás                                    és az allergiás megbetegedések kialakulásában.


[Utastérlevegőszűrők itt]

 

A pollenszűrők a korszerűbb autókban vannak. Régebbi autókba nagyobb rácsokkal védték a szelőztető motort ami sajnos nem sokat szűrt néha apróbb falevél darabok jöttek be az utastérbe a motor bekapcsolásakor, ilyenkor néha a gépjármű tulajdonosok harisnyát húztak a rácsra.


Pollenszűrőkből két féle az elterjedt sima és az aktívszenes.


Pollenszűrőt nem muszáj a kötelező szerviznél cserélni lehet előbb is, de legkésőbb a többi szűrővel ajánlatos.


A sima pollenszűrő: Ezen szűrők autó specifikusak. Anyaguk papírszűrő és a szellőztető motor elé kerülnek így nem csak az utastérbe jutó levegőt tisztítja, de a motor sem találkozik szennyeződéssel így hosszabb élettartamú marad. A sima nem aktívszenes pollenszűrők is megszűrik a port, pollent, de inkább a klíma nélküli járművekbe alkalmazzák, használják.


Aktívszenes pollenszűrők: Szintén autó specifikusak és méretben szinte megegyeznek az adott típushoz való sima szűrővel. Az aktívszenes szűrőknek már nem tiszta fehér színű a papírja, hanem kicsit szűrkés. Ezek a szűrők sokkal jobban szűrnek valamint páramenteséget, biztosit, ezért is alkalmazzák inkább klímás járművekbe.


Tipp: A pollenszűrőket érdemes tavasszal kicserélni. Virágzás miatt több pollen kerül a levegőbe és könnyebben megszűri, így tisztább levegőt kapunk. Klímás autóknál célszerű egy klímatisztítást is végezni pollenszűrő cserével együtt. Kellemesebb illatot kapunk és nem beszélve a baktériumok megszüntetéséről.