Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Üzemanyagszűrő

A modern nagy teljesítményű befecskendező rendszerek megkövetelik a minőségés a tiszta üzemanyagot. Egy jó minőségű üzemanyagszűrő igazodik az érzékeny befecskendezők magas igényeihez, valamint a sajátos tulajdonságú az alternatív üzemanyagokhoz, mint például a biodízel. Rendkívül finom szűrőanyagot alkalmazva az üzemanyag megbízhatóan megszabadul a nemkívánatos szennyeződésektől. A szűrők védelmet nyújtanak a befecskendező rendszereknek a kopás és a korrózió ellen, így segít a motor zökkenőmentes működésében. A megfelelő hatás pozitívan tükröződik a karbantartási költségeken is.


[Üzemanyagszűrők itt]

 

Régebbi autókban egy sima kis átfolyó szűrő volt. Műanyag házban vagy papír vagy nagyon sűrűlyukú kis műanyag szita volt benne ez a szűrő védte a karburátort.


Az újabb autóknál vagy közvetlen  az üzemanyag pumpa után helyezték el vagy a motortérben (pl a dízeleknél). Mind a két szűrő autó specifikus!


Benzinszűrő: Fontos szerepe van, hogy a modern autók befecskendező szelepjei egy kis kosszal se találkozzanak, mert elégé érzékeny finom szerkezetek könnyen meghibásodnak. Nagy részük a kocsi alsó részén található kettő, vagy három kimenettel. Ezen szűrőkön a benzin átfolyik és úgy szűri meg. Különböző nyomások lehetnek, az autó típusától függ, hogy hány báros az üzemanyag ellátó berendezése. Az új TSI motorokba már vannak 6(bár)-osak is.  Cserénél semmi forró vagy égő tárgy ne legyen a közelben.


Gázolajszűrő: Többsége a motortérbe van egy álló szűrő de van amelyikben betétet lehet cserélni. De elterjetebb a az egészben cserélhetők. Ezeknek a szűrűknek gázolajt kell megszűrniük. Pár autóhoz a gázolajszűrők úgy készülnek hogy az alján egy csatlakozó s van, ezek a szűrők víz érzékelősek. Diesel autóknál, szűrőcserénél figyelni kel, vagyis utána le kell légteleníteni a rendszert mert érre érzékenyek mint pl a ha gázolajban víz található.