Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk
Vízpumpa
A vízpumpa hasznos része a motornak mivel segít a hűtésben így nem keletkezik akkor hő a motor belsejében, hogy az károsodjon. Vízpumpát hajthatja a vezérlés vagy ékszíj esetleg hosszbordás szíj. A vízpumpának elég sok különböző jele van, ha meghibásodik, akkor azonnal cserélni kell ha bármelyiket is észleljük mivel védi a motort.

A vízpumpa nagyrészt a motorblokk oldalán helyezkedik el és különböző képen hajtják meg! A vízpumpa autó specifikus. Csere érdemes lehet, ha vízfolyást veszünk észre vagy nyikorgó hangot halunk és a hosszbordás szíj hibát már kizártuk, valamint ha túl hamar melegszik a motor felforr. Ha pumpát a vezérlés hajtja, akkor célszerű azzal együtt cserélni. A vízpumpához mindig adnak, tömítést vagy bele van építve. Régebben a vízpumpák fém lapátosak voltak, de ezeket szép lassan lecserélték műanyag lapátosra.


A vízpumpa a hűtésben játszik nagy szerepet hisz a hengerfej és a motorblokkban is kis víz járatok vannak, amit a vízhűtőnk a menetszél vagy akár a ventilátor segítségével lehűt folyadékot ezt forgatja és így védi a motort a felforrástól.