Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Keresés:

 
Ékszíjak és hosszbordás szíjak méret szerint kategorizálva!
Palettánkon Bosch, Gates, Dayco, Contitech, SCT, és egyéb szíjak is szerepelnek!
FONTOS !!!   A szíjak méretei gyártónként változhatnak! Pl.: 4PK810 = 4PK813

Egy kis segítség ékszíj cseréhez: [VIDEO itt]

Hosszbordásszíj

A hosszbordás szíj elég fontos szerepet játszik abban, hogy autónkban működjenek a fontos és komfortokozó berendezések. Így nagyon fontos ennek az alkatrésznek, hogy megfelelő állapotban legyen és tudja teljesíteni feladatát. Ezen szíjjakból nagyon sok fajta van pl. hány fogas: 6pk-s szíjon 6db bordát fogunk találni, de léteznek olyanok szíjjak is ahol 6DPK itt a szíj mind a két fele bordázott és ezen felül kell tudnunk a szíj méretét is azaz hosszát. Bizonyos autókban több szíjjal is találkozhatunk. Ez a szíj hajtja pl. generátort, klíma kompresszort, szervó szivattyút (ha nem elektromos) és van ahol a vízpumpát is. Ha szíj elkezd öregedni, elhasználódni, repedezett, lehet, ez későbbiekben szakadáshoz vezethet. ilyenkor leállhat a szervó működése ez baleset veszélyes. Ha a generátort sem hajtja meg akkor egy idő után le fog merülni autónk akkumulátora mivel nem kap visszatöltést. Ha erős sikító nyikorgó hangot hallunk sokszor lehet a szíj száraz vagy egy görgő meg állt és azon csúszik a szíj.


Fogasszíj

Újabban készítenek fogazott szíjakat is. Ezek, ellentétben a súrlódás segítségével kapcsolódó szíjhajtásokkal, pontos szinkronhajtást tesznek lehetővé, megtartva ugyanakkor az ékszíj hajtás számos előnyét: egyszerű kezelhetőségét, egyszerű szerelését, zajtalan, nyugodt üzemét, rezgéscsillapító képességét. Ilyen szíjat használnak belsőégésű motorok szelepeit működtető vezérműtengelyek hajtására, kiváltva a régebbi lánchajtást. Anyaga a kenőolajjal szemben ellenálló kell hogy legyen. Hátránya viszonylag költséges előállítása és az, hogy fogazott tárcsákat kell hozzájuk beépíteni, nem védenek túlterhelés ellen.

Bordásszíj

Az ékszíj egy speciális változata, fogazott a szelvénye, tehát több, egymással párhuzamos kis ékszíjként működik, de egy darabból készül, ezért nem jelentkeznek a gyártási eltérésekből adódó hibák. Szelvénye sokkal alacsonyabb, de szélesebb, mint a hasonló teljesítményű ékszíjé, kisebb a tömege, nagyobb fordulatszámot képes elviselni, és hajlékonyabb is.