BMW

Mi különbözteti meg a BMW-t egy másik prémium autó gyártótól?

  • A BMW hosszú múltra tekinthet vissza, számtalan ágazatban sikereket ért el és elismert márka révén kiváló anyagokkal és minőségi alkatrészekkel dolgozik. Ez az egyik titka a BMW sikerének a precíz minőség.
  • Mi elhivatottak vagyunk ugyan ilyen minőségben kiszolgálni a vevőinket és kedvező áron, hatalmas raktár készletről kiszolgálni vásárlóinkat.
  • Forduljon hozzánk bizalommal akár személyesen, akár telefonon a legkedvezőbb árakért és minőségi alkatrészekért.

A BMW az egyik prémium, elismert Német autó márka egyike ami nagy múltra tekinthet vissza. Jelenleg a BMW csoport a Rolls-Royce-ból a Miniből, és a BMW-ből áll össze. A BMW vállalat székhelye a Münchenben található. Mint minden nagy autó gyártó, így a BMW sem autógyártással kezdte meg a működését. Napjainkban a BMW a prémium szedánjairól és a városi terepjáróiról ismertek, de bőven akadnak meglepő történetek a BMW múltjából ami ilyen sikeressé tette a Bajor autómárkát a BMW.

BMW kezdetben

A BMW elődjének a Karl Rapp által megalapított Rapp Motorenwerke GmbhH-t tekinthetjük amit 1913-ban alapítottak. Rá 5 évre változtatták meg a cég nevét BMW GmbH-ra. 1917-ben egy rendkívül hatékony motort fejlesztettek ki a repülőgépek számára. Ekkoriban 9760 méteres magassági világrekordot tudtak elérni a saját BMW repülőgép motorjukkal. Jelentős bevételük keletkezett az orosz repülőgépmotor üzletből.Innen ered a BMW logó ami mai napig őrzi a múltját, a logó ugyan is egy repülőgép forgó légcsavarját szimbolizálja. 1923-ban megalkották az első BMW motorkerékpárt, amivel új ágazatot nyitottak meg és a mai napig megőrizték az akkori lefektetett terveket: a boxer motort és ehhez tartozó váltó közös váltó szerkezet, vagyis a nem lánchajtásos kialakítást.

Autó gyártás

Az első BMW modellt 1932-ben mutatták be AM1 néven ezt az 1933-as 303-as modell váltotta le. 1,2 literes hathengeres motorral és két vesét formáló hűtőráccsal tervezte meg Fritz Fiedler. Második világháború alatt a BMW nagy erőkkel koncentrált a repülőgép motorok gyártására. 1945-ben a müncheni gyár szinte teljesen megsemmisült. Az eisenachi üzemet a szovjetek foglalták el. 1958-1959-ig az üzlet nagy veszteségeket termelt. Hosszas vita és tanácskozás után végül a BMW cég helyzetét az 1959-ben bemutatott 700-as modell szilárdította meg. 1962-ben mutatták be az 1500-ast nagy sikert aratott. 1973-ban jelent meg az első turbómotoros modell a hathengeres E3. Nagy konkurenciája volt a Mercedesnek is, kényelmes limuzin volt, ami minden akkori extrát megkapott. Az ötös sorozat az E12 1972-ben mutatták be hatalmas motor választékkal és kimagasló minőséggel, mai napig láthatunk az utcán ilyen példányokat. A hármas sorozat az E21-gyel mutatkozott be 1975-ben. 6 év után több mint 1 millió darabot adtak el belőle. Az 5-ösből készült az E28 az első M5, 3,5 literes 286 lóerős motorral aminek a végsebessége 246km/h volt. Az első BMW X szériát 1991-ben mutatták be, az X5 néven. Azóta kibővítette a BMW a modell palettát és igen kelendőek lettek a 21. században a városi terepjárók.

 

BMW kedveltebb modelljei közé tartozik az 1-es széria, az 5-ös széria és az X5 is.

BWM 1-es sorozat: Legkisebb BMW modellként jelent meg 2004-ben, egy kompakt nem csak városi autó ami leginkább a vezetési élményt örökölte meg a nagyobb modellektől. Minőségi BMW utastere és jó felszereltség jellemzi. Csomagtere 330 literes. A kormányzás közvetlen a futómű jól teszi a dolgát.

BMW 5-ös sorozat. A BMW 5-ös sorozat minden olyan kényelmi és biztonsági technikát megkapott amit meglehetett kapnia egy BMW-nek. Tágas utastere és hatalmas 530 literes csomagtere minden igényt kielégít. Ha hosszú távú utazóautót kell keresni de a városi használat is elengedhetetlen akkor az 5-ös széria lesz a nyerő választás.

BMW X5: A BMW ami mozgásával ellent mond a fizikának. Nagy termete ellenére igen könnyen kezelhető és szerethető a mindennapokban. Utasterére nem lehet panasz, hiszen prémium anyagokkal tervezték. 645 literes csomagterét egész 1860 literre bővíthetjük ha ledöntjük a hátsó üléssort. X5-ös minden olyan extrát megkapott ami elérhető.

 

Árak megjelenítése EURO-ban is