Mazda

A Mazda 1920-ban alakult Toyo Kogyo néven japánban. Ekkoriban még a gépgyártás volt a fő profilja. Pár év múlva elkezdtek gyártani motorkerékpárokat. A világháború előtt készítettek néhány négykerekűprototípust de az igazi áttörésre még 30 évet kellett várni. Időközben betört a világháború és átállt a mai Mazda cég fegyvergyártásra. A cég 1960-ra állt teljesen helyre, ekkor mutatták be az első autót a kis formás R-360-as kupét. 360 köbcentis kétkerekűből származó motorral. Az igazi áttörés 1962-ben jött el ugyan is ekkor mutatták be a 600 köbcentis Carol modellt. 1964-ben bemutatták a Carol Pick-Upot és a kombi változatot.

 Mazda logó története: A Mazda alapítója szeretett volna egy spirituális nevet adni cégének. Maga a cég csak 1984-be vette fel a ma is jól ismert Mazda nevet. A Mazdaizmus egy ősi perzsa vallás, aminek a teremtő istene Ahura Mazda. Ellenfele Angra Mainju a gonosz szellem. Követői a szent tüzet őrzik a templomaikban. Ez a tűz inspirálta a Mazda alapítóját, úgy vélte, hogy a szent a tüzet bezárta az autói hengereibe és ez tartja mozgásban a Mazdát.

 Mazda alkatrészek: A Mazda sikeréhez tartozik a Japán precizitás és a mérnöki fejlesztések. Ennek köszönhető, hogy megbízhatóak és minőségiek a Mazda alkatrészek, amit nálunk kedvező áron hatalmas raktári készletről tud megrendelni.

  • Keresse bizalommal kollégáinkat személyesen vagy telefonon.
  • Vásároljon kedvező áron webáruházunkban vagy személyesen boltjainkban.

Mai Mazda modell palettába tartozik a Mazda 3, a Mazda 6, és a Mazda CX 5.

 Mazda 3: utastere a kategóriájában tágasnak számít nem csak elől férünk el kényelmesen, hanem hátul is jó a helykínálat. A benzines modellek átlagfogyasztása magasabb a szabványosnál viszont motorikusan megbízhatóak. 

 Mazda 6: Hosszú családi utazásoknál sem hagy cserben a tágas utastere és a hatalmas csomagtartója. Műszerfala felhasználó barát, logikus az elrendezése a gomboknak. Alacsony átlagfogyasztása még kedvezőbbé teszi az alacsony fenntartású Mazda 6-os modellt. 

 Mazda CX5: A Mazda első Skyactiv modellje, karosszériája könnyebb a konkurens modelljeinél. Utastere tágas, minőségi anyagokkal borították. Sok biztonsági és vezetőt segítő extra kérhető a modellbe. Konkurensei közt magasan és hosszú távon is tartja az értékét.

Árak megjelenítése EURO-ban is