Szűrők

Szűrők

A jármű karbantartásának alapvető eleme az olajok, folyadékok és szűrők cseréje. A hosszútávú problémamentes működést az egyes rendszerekbe épített szűrők biztosítják. Ezek feladata, hogy megakadályozzák a szennyeződések bekerülését a pontosan illesztett alkatrészek belsejébe, ahol lerakódásokat és egyéb működési zavarokat okozhatnak. A járműben elhelyezett szűrőket a gyártó által meghatározott intervallumomként szükséges cserélni. A szűrők a jármű használata során folyamatosan gyűjtik a különböző szennyező anyagokat, ezért áteresztő képességük az idő előre haladtával fokozatosan csökken, ezzel arányosan a szűrt anyagra gyakorolt ellenállásuk növekszik. Személyautók esetén az éves karbantartás alkalmával a jármű által beszívott levegő tisztítását végző levegő szűrő cseréjét kell elvégezni.
Ha a jármű gyártója által meghatározott kilométerfutás vagy eltelt idő szerint szükségessé válik a motorolaj cseréje, a kenőanyaggal együtt az olajszűrő cseréje is esedékes.
Az utastérbe beáramló levegő szűrését az utastér levegő szűrő vagy másnéven a pollenszűrő feladata elvégezni.
Tankoláskor a jármű üzemanyag rendszerébe kerülhetnek szennyeződések. Ezek szűrését az üzemanyagellátó rendszerbe épített üzemanyagszűrő látja el.
A hidraulika folyadékkal működő alkatrészek működése közben keletkező kopadékokat a hidraulika szűrő feladata kivonni a rendszerből, ezzel biztosítva a hosszútávú hibamentes működést.

Válasszon kínálatunkból járművéhez szűrőket:
Hidraulika szűrő, Hűtőfolyadék szűrő, Levegőszűrő, Munkahidraulika szűrő, Olajszűrő, Utastér levegő szűrő, Üzemanyag szűrő, Üzemanyag szűrő betét


További információk

Autótípusok