Üzemanyagszűrő

Üzemanyagszűrő

Az üzemanyag a jármű motorjának működéséhez szükséges benzin/gázolaj és levegő keveréke. Az járművet hajtó üzemanyag töltet a jármű üzemanyagtartályában helyezkedik el és az üzemanyagellátó rendszeren fut keresztül mire az égéstérbe kerül. Az üzemanyagba a szállítás során, de akár a jármű üzemanyagellátó rendszeréből is szennyeződések kerülhetnek. Ezeknek a szennyeződéseknek a szűrését, az üzemanyagszűrő feladata elvégezni. Az üzemanyagszűrőnek dízel és benzines járművek esetén is kiemelkedően nagy szerepe van. A modern befecskendező rendszerek rendkívül nagy nyomással porlasztják az égéstérbe az üzemanyagot. Ha a szűrő nem megfelelően végzi a feladatát és a porlasztócsúcsok vagy befecskendező fejek speciálisan kialakított fejének felülete a nagy nyomással rajta áthaladó szennyező szemcséktől károsodik, akkor a porlasztócsúcsok vagy befecskendező fejek porlasztási képe és áteresztő képessége is megváltozhat, ami rendellenes motorüzemhez, vagy túlzott korom képződéssel járhat.
Az üzemanyagrendszerben lehet beépítve egy szűrő ház, amiben elhelyezkedik az üzemanyagszűrő betét. A szűrő cseréjének alkalmával ennél a megoldásnál csak szülőházban elhelyezkedő betétszűrő cserélendő.
Egyes járművekben az üzemanyag vezetékeibe kerül beépítésre egy szűrő egység. Ennél a kivitelezénél a szűrő betét és a szűrőház egyben van, a csere alkalmával egy egységként kerülnek kicserélésre.

Válasszon kínálatunkból járművéhez szűrőket:
Levegőszűrő, Olajszűrő, Utastér levegő szűrő


Autótípusok