Opel

1986-ban egy lakatosmester Adam Opel fiaival üzemmé át alakított egy tehénistállót. Eleinte varrógépeket kerékpárokat gyártott, amik piacvezetők lettek Németországban, de ekkor sem gondolta az Opel alapítója, hogy egy világcégé nővi ki magát a gyára.

1899-ben megvásárolták Lutzmann motorkocsigyártó cégét és elindult útjára az első 3,5 lóerős Opel Patent névre keresztelt autó. Mindössze tizenegy példány készült az első Opel modellből. 1909-től gyártották a nagy áttörést jelentő levegővel töltött gumiabroncsokkal szerelt Doktorwagen modellt. Nagy előnye, hogy építőszekrény elvnek köszönhetően a vevő válogathatta össze a modell alvázát és motorját. Az Opel kedvező áron adta ezt a modellt 3950 márkába került, így még több vevőt vonzott az Opel. Az első világháború alatt sok tehergépkocsira volt igény és ezt az Opel ki is használta. Háború után Wilhelm Opel ugyan azt a bevált módszert követte mint a nagy sikereket elért Henry Ford. Alacsony költségvetésből magas műszaki színvonalú autók gyártását kezdte el az Opel. 1924-ben megszületett a Laubfrosch (levelibéka). A csak zöld színben kapható modellt már futószalagon gyártották. Igy az ára is kedvezőbb lett 1990 márkába került.

Hitler korszakában a harmincas években az egyik legnagyobb kihívást a népautó elkészítése jelentette. 1935-ben elkészült az Olympia modell, mely teljes mértékben megfelelt az elvárásoknak. 1936-ban megjelent Opel Kadett hatalmas üzleti sikert hozott. 2 évre rá megjelent a még sikeresebb Opel Admiral és Kapitän amelyek az Opel legsikeresebb modelljei voltak.

1982-ben mutatták be a kompakt méretű Corsa modellt. 4 személy számára tervezett kis fogyasztású autó volt. A Kadettet leváltó Opel Astrát 1991-ben mutatták be kezdetben sikeres modell jó eladási számokat ért el, de rosszat tett a cégnek a későbbi tömeges vissza hívások.

2016-ban az Opel vesztesége elérte a 257 millió dollárt, annak ellenére, hogy a cég Európában 22 országban növelni tudta az eladásait, köszönhetően az új Astra modellnek.

Az Opel nem csak hazánkban igen népszerű, hanem egész Európában és a világ nagy részén elismert autómárka. Magyarországon az egyik legnépszerűbb autómárka egyike ezért nálunk hatalmas választékban kedvező áron vásárolhat Opel alkatrészeket.

  • Keresse bizalommal kollégáinkat személyesen, vagy üzleteikben.
  • Vásároljon webáruházunkban kedvező áron hatalmas raktári készletről azonnal.

Az Opel legsikeresebb modelljei közé tartozik az Opel Corsa, az Ople Astra, és az Opel Insignia.

Opel Corsa: Nagy múltra tekinthet vissza a Corsa, rég óta az egyik legsikeresebb Opel modell. Nagy előnye, hogy kompakt méretéhez képest utastere tágas, és hosszú utakon is kényelmes komfortos élményt ad. Kidolgozása és anyaghasználata hozza a márkától elvárt minőséget. Rengeteg vezetést segítő és kényelmi extrával kérhető, széles motor palettából választhatunk újabb modellek esetén már a turbós 3 hengeres 1,0 literes motor is elérhető ami kellő dinamikával mozgatja az autót.

Opel Astra: Ki forrott forma terve és tágas utastere miatt sokak kedvence lett az Opel Astra. Széles motorválasztáka modern extráknak köszönhetően jól tartja az árát a használt piacon is. Elől tágas hátul átlagos a helykínálat. A Twinport motorok takarékosabbak a régi Ecotec erőforrásoknál de a fokozott olajfogyasztás megmaradt. Kiforrott alkatrészeinek hála megbízható autó.

Opel Insignia:  2009-ben az év autója lett az Opel Insignia. Tágas utastere és minőségi anyaghasználata jellemzi az Insigniát. Tágas csomagtartója ami a 4 ajtósnál 500, 5 ajtósnál 530, a kombinál pedig 540 literes. Merev karosszériának és jó fékeknek köszönhetően kimagasló pontot ért el a törés teszten is. Viszonylag jól kalkulálható az alkatrészek cseréje is és könnyen fenntartható modell.

Árak megjelenítése EURO-ban is