Kényelmi berendezések

Kényelmi berendezések

A kényelmi berendezések teszik pihentetővé a jármű használatát és enyhítik a vezetéssel járó stresszt. A technológia fejlődésével már számos vezetést és parkolást támogató eszközt fejlesztettek ki. Ezek a rendszerek már nem csak a legújabb autók kiváltságai. A tolatókamera vagy parkolóradar külön egységként megvásárolható, szinte bármilyen autóba beépíthető.
A robbanómotoros járművek használatával jár, hogy a téli időszakban az utastér fűtése a motor melegedésével összhangban van. Amíg a motor hűtőközege nem éri el az üzemi hőmérsékletet, addig az utastér fűtése sem tud 100%-os hatékonysággal üzemelni. A motor melegedési fázisának lecsökkentése érdekében a hűtőrendszerben fűtő patronokat építenek be. A fűtőpatronok meghatározott külső hőmérséklet esetén kapcsolnak be, aminek további előnye, hogy a fűtő rendszerből is előbb érkezik a meleg levegő.
Állófűtés beépítésével a téli autózással járó kellemetlenségeket elkerülhetjük. Az állófűtés egy olyan berendezés, ami előre meghatározott időpontra képes a jármű utasterét felfűteni.
Az állófűtésen kívül alkalmazhatunk motor előmelegítő rendszert is, ami a hűtőközeget melegíti fel, így segítve a téli hidegindítást.
Az állófűtésnél és a motor előmelegítő rendszernél lényegesen egyszerűbb extra az ülésfűtés. Aminek használatával a téli autózás komfortja jelentősen növelhető.
Hasznos kényelmi eszköz a Bluetooth kihangosító. Kihangosító használatával kézben tartott telefon nélkül ügy intézhetünk.
Ma már szinte minden új járműben alapfelszereltség a távirányítós központizár. A korábban gyártott autó vagy alacsonyabb felszereltségi szintek esetén a kocsi lehet centrálzárral szerelve, ami a vezető oldal nyitásakor a többi ajtót is nyitja. Ez nagyon praktikus, viszont egyes helyzetekben hosszadalmas és kellemetlen a kulcsos nyitás. Télen befagyhat a zárszerkezet, esős időben teljesen elázhatunk, mire az autóba bejutunk. A rendszer bővítésére mindig van lehetőség univerzális távirányítós vezérlő beszerelésével. A távirányítós vezérléssel a jármű távolról is nyitható-zárható.
A hátsó ablakok elektromos mozgatása sokszor csak a magasabban felszerelt autók kiváltsága egy utólagos beépítő készlettel elfelejthetjük a kézi tekerést.

Tekintse meg további Autóelektronikai felszereléseinket is:
Autóelektronikai felszerelések


További információk

Autótípusok