Lada

A Lada volt a vasfüggöny idején az AUTÓ Magyarországon, de tőlünk keletre, sőt nyugatra is. A Merkúros időkben több évet kellett várni egy újonnan vásárolt Ladára, de amikor megérkezett az értesítő minden bánatot és rossz dolgot elfelejtettünk és hatalmas boldogsággal mentünk átvenni a Ladát ami akkoriban státusz-szimbólumnak számított.

Az egész Lada története egy Olasz kommunista párt vezetőjével kezdődött aki 1961-ben Moszkvában járt és meglátogatta az orosz üzemet aminek eredménye aza gondolat lett, hogy az elavult Moszkvicsok helyett kellene egy jó új szovjet népautó. A legegyszerűbb megoldás az Olasz Fiat 124-es oroszosítása volt. Nagy erőkkel elkezdődtek az átalakítások ugyanis az eredeti Fiat 124-esnek sem a motorja sem a karosszériája nem bírta az Orosz utakat és használatot. Ennek eredményeként született meg a Lada.

2015-ben újra hódítani kezdett hazánkban a nagy múlttal rendelkező Lada. 2015ben három modell érkezett Magyarországra. A Sportos és fürge Kalina, az elegáns megjelenésű Granta, és a Lada 4x4 amit mi Lada Nivaként ismerünk. 2016-ban tovább bővült a paletta a Lada Vestával és a városi terepjáróval az X-rayel.

Lada alkatrészek:

  • Mint minden más autótípushoz, nálunk a Lada személyautójához is kedvező áron talál széles választékban Lada alkatrészeket webáruházunkban.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat személyesen vagy telefonon.

Mai ismert Lada modellek közé tartozik a Vesta, és a Kalina.

Lada Vesta: Sokat fejlődött és európai piacra szánta a Lada ezt a modellt, de egy valami nem változott az évek alatt, az pedig az elnyűhetetlen orosz motor. Kedvező ára és jó felszereltsége miatt kedvező modell. 3 kivitelben kapható: szedán, kombi és a cross változat ami a városi terepjáróra utal.

Lada Kalina: Egy igazi könnyen fentartható megbízható városi autóként mutatkozott be a Lada Kalina. 240 literes a csomagtartója, viszont teljes értékű pótkerék található a padló alatt. A 96 lóerős 1,6 literes szívómotor szépen dolgozik és városban bőven elegendő is. Tágas utastere még vonzóbbá teszi a kedvező árú Lada Kalina-t.

Árak megjelenítése EURO-ban is