Vonóhorog, alkatrészek

Vonóhorog kereső katalógus IDE KATTINTVA.


Vonóhorog

A vonóhorog egy rendkívül hasznos kiegészítője a járműnek. A legtöbb esetben gyárilag a járművek nincsenek vonóhoroggal felszerelve, egyes gyártóknál ez a kiegészítő az extra listáról választható. Azonban, ha a járművet nem újonnan vásároltuk meg és nincs felszerelve ezzel a kiegészítővel, akkor ezt utólagosan is beépíthetjük. A kiváló minőségű BOSAL vonóhorgok széles választéka elérhető kínálatunkban.
A vonóhorog felszerelése után a jármű elektromos rendszeréhez szükséges illeszteni a vonóhoroghoz tartozó elektromos csatlakozót is. A járműhöz kapcsolt utánfutónak rendelkeznie kell hátsó lámpákkal, irányjelzőkkel és rendszámtábla világítással is, amiknek a vontató jármű világító testeivel szinkronban kell működnie. A modern járművek esetében nem megoldható, hogy a vontató jármű hátsó lámpáiról kössék le az utánfutó lámpatesteihez szükséges vezetékeket a plusz fényforrások teljesítménye a vezetékköteg melegedéséhez vagy túlterheléséhez vezethet, ezért adapter beépítésével a jármű busz hálózatához szükséges illeszteni a csatlakozót.
Személyautóval vontatható fékezett vagy fékezttlen utánfutó is. A fékezett utánfutók a legtöbb esetben ráfutófékkel vannak szerelve, aminek működtetését a vonórúd végzi. Az utánfutó vonórúdjával van összeköttetésben egy főfékhenger, amit a jármű fékezése során a vontatmány súlya működtet, a kialakuló féknyomás hat az utánfutó tengelyére felszerelt kerékfékhengerekre. A vontatmány megengedett legnagyobb súlya ráfutófékkel szerelt utánfutó húzása esetén eltérő lehet a fékkel fel nem szerelt utánfutóétól.

Tekintse meg további alkatrészeinket is:
Utánfutó alkatrészek tartozékok, Utánfutó elektromos alkatrészek, Vonóhorog


További információk

Autótípusok