Szűrés termékcsoportokra:

Kenőanyagok
Kenőanyagok esetében első sorban mindenkinek a motorolaj és annak cseréje jut eszébe.

A gépjármű azonban ezen kívül még számos egyéb folyadékot vagy kenőanyagot tartalmaz, aminek cseréjéről nem szabad elfeledkeznie a tulajdonosnak az üzembiztos használathoz.
A kenőanyagok elsődleges szerepe, hogy csökkentik az összeérő felületek között jelentkező terhelést. Ezzel lehetővé teszik az érintkező feliletek kopásának minimalizálását. Nem elhanyagolható a hő elvezetési képesség, sem ami a súrlódó felületek találkozásánál keletkezik, az alkatrészek körül keringő kenőanyagnak ezért hűtési szerepe is van. A hosszú élettartamhoz hozzájárul az alkalmazott kenőanyag tisztító hatása is. A működés közben keletkező kopadékot egy jó minőségű kenőanyag lebegésben tartja, amíg a szennyeződés a gépelembe épített szűrőbe nem jut. A szűrőben lerakódott szennyeződés a kenőanyag cseréje során a rendszerbe épített szűrő cseréjével vagy tisztításával távolítható el. Az alkalmazott kenőanyag így fejti ki tisztító hatását és biztosítja a megbízható működést.

Kenőanyagnak tekintjük az olajokat, amik lehetnek ásványi vagy szintetikus olajok. Felhasználási terület szempontjából lehet motorolaj vagy hajtóműolaj.
A zsírok is a kenőanyag kategóriába tartoznak, számos területen alkalmazzák, hőtűrő képességük, adalékoltságuk szerint.

Kenőanyag kereső katalógusok

MANNOL/SCT
MOTUL
TOTAL
REPSOL
PETRONAS/SELENIA
ELF          
XADO
CASTROL            
AGIP/ENI
MOBIL
ENEOS
VALVOLINE

ARAL
FUCHS

Árak megjelenítése EURO-ban is