Toyota

A Toyota a Japán textilipar modernizálásával kezdődött 1918-ban, ugyan is ekkor alapították a Toyoda Fonó és Szövő Vállalatot. A nagyüzemi termeléshez elengedhetetlen volt az automatikus szövőgép szerkezet, amit az alapító a fiával együtt épített meg. Az ifjabbik Toyoda hű marad apjához, mert őt is ugyan úgy lenyűgözték a gépek. Több nagy országot és várost meglátogatott és nagy hatással voltak rá a születendő nagy autócégek. Hazatérése után a szövőgépek gyártása mellett elkezdett autómobilokkal kísérletezni. Fél évre rá megszületett az első prototípus autó. Az A-1-nek keresztelt prototípus kísértetiesen hasonlított a Chrysler Airflowra. Viszont a 20 kilométeres próba út rosszul sikeredett és sok műszaki probléma keletkezett.

1937-ben létrejött a mai is jól ismert Toyota Motor Corporation, ami már csak gépkocsik gyártásával foglalkozik. A családnévben szereplő „d” betűt „t” betűre cserélték a könnyebb kiejtés érdekében. A prototípust tovább fejlesztették külföldi tapasztalatokat felhasználva. Az A-1-es modellt átkeresztelték Toyota AA limusine névre és egészen 1943-ig gyártották összesem 1404 darabot értékesítettek az első Toyota modellből. Az egyik legsikeresebb Toyota modell 1966-ban mutatták be, ez volt a Toyota Corolla. Egy évvel később még két Toyota modellt mutattak be, a Toyota 2000 GT sportautót, és a Hiace furgont. 1970-ben mutatták be a Toyota Celica modellt. 1972-ben kigurult a Toyota gyárából a tízmilliomodik autó is. A Toyota a Lexus márka bevezetésével erősen befolyásolta a német prémium kategóriás gyártok egyeduralmát. A Lexus márka jelenti a Toyotának a felsőkategóriás prémium modelleket. A Toyota 2005-ben újított nagyot a Prius bevezetésével, ami hibris hajtást kapott. 2008-ban már világ vezető autógyártó cég lett a Toyotából.

Toyota a világ legnagyobb autógyártójává nőte ki magát napjainkban, ez a siker a precíz, megbízható alkatrészeknek is köszönhető amit kedvező áron webáruházunkban is megvásárolhat.

  • Vásároljon webáruházunkban kedvező áron Toyota alkatrészeket, vagy látogasson el az egyik üzletünkbe.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen.

A legsikeresebb Toyota modellek közé tartozik a Toyota Corolla, a Toyota Yaris, és a Toyota Prius.

Toyota Corolla: Japánosan letisztult, utastere tágas. A négyféle kivitelben kapható (három  ,négy, ötajtós és kombi) változatban elérhető ami minden igényt kielégít. Jól felszerelt biztonsági, és kényelmi funkciókkal. A benzinesek és a dízelek is megbízható erőforrások. Keveset fogyasztanak és olcsó a fenntartási költsége.

Toyota Yaris: Kompakt városi autóhoz képest tágas, és kényelmes az utastere. Négy felnőtt is kényelmesen elfér. Csúcsmodell akár fokozatmentes automatával is kérhető. Kicsit feszes a futóműve. Fenntartási költsége kedvező és alacsony fogyasztású autó. Törésteszten ötcsillagot ért el.

Toyota Prius: A hibrid hajtást kapó úttörőnek számító modell nem csak városi használatra alkalmas, hanem tágas és kényelmes utasterének köszönhetően hosszabb utakon is remek útitárs lehet. Vegyes átlagfogyasztása mindössze 3 l/100 km. Sokaknak nem kedvence a mechanikus lábbal vezérlendő rögzítőfék. Benzinmotorja 1,8 literes Atkinson ciklusú, a világ legjobb termikus hatásfokával. Természetesen törésteszten ötcsillagot ért el.

Árak megjelenítése EURO-ban is