Peugeot

Svájccal határos France-Comté régióból származó Peugeot család már az 1700-as években gyártott különböző kisebb használati tárgyakat. A Peugeot céget viszont csak 1810-ben alapították. Kezdetekben a kávé só és borsdarálót gyártó cég köszönő viszonyban sem volt a ma ismert autógyártóval. Akkoriban a cég igen keresett terméke volt a hölgyeknek készült abroncsos ruhák amelyek kifejezetten lovagláshoz készültek. Az abroncsot fémpálcikák alkották innen már csak ugrás volt az esernyő gyártás majd a később a fémküllős kerekek gyártása. A Peugeot 1882-ben bemutatta a cég első, elöl hatalmas, hátul kicsi kerékkel szerelt kerékpárját.

A Peugeot nem akart kimaradni a motorizációból sem, így 1890-ben elkészült az első Peugeot négykerekű belsőégésű motorral szerelt modellje, ami még nem Peugeot néven futott hanem Panhard-Levassor néven gyártottak. Az első valóban autószerű járműve a Peugeotnak a Type 36 volt aminek a motorja már elől a motor térben volt és amit nem karral hanem kormánykerékkel lehetett irányítani. 1903-ra a Franciaországban előállított összes autó felét a Peugeot gyártotta. Fő modelljei a stílusteremtő négyszemélyes Bébé volt. A Peugeot 1935-ben bemutatta a nagyobb méretű modelljét a 402-est ami nagy sikereket érhetett volna el, de a háború közbe szólt. Minden sikert felül múlt az 1960-ban bemutatott Peugeot 404. Az 1,6-os alapmotorja különlegesnek számított, és a 1,9-es dízel motorja olyan vetélytársakat győzött le mint például a Mercedes 190D. A megbízható széleskörben elterjedt modell a taxisok körében is népszerű volt. Kupé, kabrió, kombi, és pick-up változat is készült.

Ha kisautóról beszélünk akkor a Peugeot igen nagy sikereket ért el ebben is. 1988-ban bemutatott Peugeot 2006 valósággal berobbant a köztudatba. Jellegzetes cicaszemű fényszórói, lendületes vonalvezetése és ízléses utastere mindenkit lenyűgözött. Autó nagy erénye volt, hogy széles körben minden igényt kitudott elégíteni a szerényebb felszerelt változattól kezdve a exkluzív bőrkárpitos panoráma üvegablakos Roland Garros modellig terjedt a választék. A Modellből készült kombi és kabrió változat is.

A Peugeot jelenleg a PSA tagja és az egyik legnagyobb autógyártó cég egyike amely hazánkban is sikeres. Magyarországon is rengeteg Peugeot modell fut az utakon ezért nélkülözhetetlen a megfelelő Peugeot alkatrészek forgalmazása.

  • Webáruházunkban hatalmas választékban kedvező áron vásárolhat Peugeot alkatrészeket.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat, személyesen az egyik üzletünkben vagy telefonon.

Mai legkelendőbb Peugeot modellek közé tartozik a Peugeot 207, a Peugeot 307, és a Peugeot 3008.

Peugeot 207: 2006-ban mutatkozik be a kompaktabb méretű Peugeot 207-es. Jellegzetes formaterve és kényelmes utastere sok vásárlót vonzott. Elől tágas, viszont hátul az átlagnál kisebb a láb és fejtér. Jól használható 267 literes csomagtartója van. Kombi és kabrió kivitelben is készül ez a modell. Megbízható modell, elektromos problémák előfordulhatnak ennél a modellnél.

Árak megjelenítése EURO-ban is