Ablaktörlő

Ablaktörlő
Az első ablaktörlő lapátok összetettségükben jóval egyszerűbbek voltak a ma használt példányoknál, ezeket egy fém keretbe szorított gumilap alkotta, ahol a gumilapka volt hivatott a törlési feleadat ellátására, melyet a fémszerkezet több ponton az üvegnek feszített.
A következő generációnál a lapát kapott egy légterelőt, ami nagyobb sebességnél még nagyobb erővel préselte a szélvédőnek, ezzel elősegítve a csíkmentes törlést.
Jelenleg a legkorszerűbb technológiát az aerotech lapátok alkotják, ahol már nem találkozunk a jól megszokott fém vázzal. Ennél a típusnál az egész lapát gumiból és műanyagból épül fel, ami áramvonalas kialakításának köszönhetően, minden esetben a legjobb törlési tulajdonságokkal rendelkezik.

Szélvédő
Ablaktörlőnek nagyon fontos szerepe van az esős időben való közlekedésben. Ha tisztán látunk, egy esetleges balesetet el tudunk kerülni. Az ablaktörlő, ha elkopik, csíkoz, vagy esetleg ugrál a szélvédőn, a tökéletlen törlés miatt a kopott lapát hagyhat vékony víz réteget és használata kellemetlen zajjal is járhat. Ilyenkor, cserélni kell. A lapátok túlhasználása a szélvédő károsodásával járhat.
Kínálatunkban nagyon sok fajta ablaktörlő megtalálható, a hagyományos kialakítású lapátoktól, a napjainkban népszerű nagy sebességnél is biztosan törlő Aerotech design lapátokon át.
Választhatjuk a kiváló ár/érték arányú SCT AG lapátokat vagy a nagymúltú VALEO gyár termékeit.
A törlőlapát a szerelési méret alapján is kiválasztható, univerzális ablaktörlőink közül

 

Hátsó ablak
Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a legtöbb autó típus csomagtérajtaja is fel van szerelve törlő mosó berendezéssel, ezért a hátsó ablaktörlőlapát cseréjéről is érdemes gondoskodni. A csere elmulasztása a hátsó üveg karcolódásához vezethet, ami csak költségesen, az üveg cseréjével javítható. Egyes modellek speciális kialakítás hátsó ablaktörlővel vannak szerelve, amik csak egy egységként a karral együtt cserélhetőek.

Speciális esetekre:
Egyes esetekben, ritka vagy veterán járműveknél találkozhatunk azzal a problémával, hogy a készre gyártott termékek között nem találjuk a nekünk megfelelő méretet/kialakítást, ilyenkor választhatjuk a méretre vágható ablaktörlő gumit, amivel az elöregedett alkatrész gumiját helyettesíthetjük.


Autótípusok