Kia

A Kia Dél-Korea legidősebb autógyártója amit 1944-ben alapítottak. Kezdetekben a Kia acélcsöveket és kerékpárokat gyártott. 1958-ban megkezdődött a háromkerekű motorkerékpárok gyártása, fejlesztésük és magas eladásuk lehetővé tette a saját márkájú első autó megtervezését.

 1973 mérföldkő volt a Kia életében, a lezárult múltat a teherhordó triciklik jelentették és az új korszakot a modern Sohari gyár megnyitása, és a saját fejlesztésű és gyártású benzinmotorok. Egy évre rá mutatták be az első személyautót a Brisa-t. Később ez lett Korea első export gépjárműve. A jármű paletta bővítést a Fiat 132-es licence alapján oldották meg.

Japánban nyílt meg az első külföldi fejlesztőközpont 1989-ben. 1995-ben új területekre merészkedett a Kia és bemutatták Amerikában és Európában a Kia Sportage SUV-ot. Ebben az évben jelent meg Magyarországon is a Kia. A Kia a Dakaron is eredményes 6. helyezettet ért e.l 2002-ben bemutatják az új modellt a Kia Sorento-t és elkészül a tízmilliomodik Kia. Tovább bővül a Kia és új fejlesztő és tervező központokat épít Kaliforniában, Németországban.

Kia mára a világ egyik legnagyobb gyártójává nőte ki magát, egész világon jelen van köztük Magyarországon is népszerű autómárka, ezért is elengedhetetlen, hogy webáruházunkban és üzleteinkben is elérhetőek legyenek Kia alkatrészek.

  • Webáruházunkban széles választékban talál Kia alkatrészeket kedvező áron, készletről azonnal.
  • Keressen minket üzletünkben személyesen vagy telefonon.

Legismertebb Kia modellek közé tartozik a CEED, a PICANTO, és a SPORTAGE.

Kia Ceed: Tágas utastere, három féle karosszériaváltozata és széles motorválasztéka miatt sokan szeretik ezt a modellt. 534 literes csomagtartója hosszú utazáshoz is kiváló. Jó felszereltségű autó. Alacsonyfenntartású motorja városon kívül, hosszú utakon is megbízható marad.

Kia Picanto: Divatos formája, külső méretéhez képest tágas utastere nagyszerű, szerethető városi autóvá teszi a Picanto-t. Csomagtartója viszonylag kicsinek mondható. A szélesre nyíló ajtóinak köszönhetően hátulra is könnyen betudunk szállni. Kedvező fogyasztású és alacsony fenntartású autó.

Kia Sportage: Jó ár-érték arányú modell kedvező fogyasztású 2,0 CRDi motorral is kapható. Kényelmes utastere rosszabb utakon is komfortos marad. A 2 literes benzinmotor viszonylag magasfogyasztású. Terepen is megállja a helyét a nagy hasmagasággal rendelkező Sportage. Magas felszereltségben kapható.

Árak megjelenítése EURO-ban is