Skoda

Csehországban a Skoda a legnagyobb személyautó gyár napjainkban ami a Volkswagen csoport része. A Skodát 1859-ben alapította Ernst Graf von Waldstein-Wartenberg. Nála dolgozott Emil Skoda, ki pár év múlva felvásárolta a céget. 1920-as évekre Csehország legnagyobb ipari vállalata lett. A Skoda személy és tehergépkocsikat, illetve tömegközlekedési gépjárműveket, mozdonyt, fegyvert traktort és hidakat is gyártott. A Skoda 1911-ben egyesült a Václav Lauren és Václav Klement által alapított céggel, akik először kerékpár és motorok gyártásával foglalkoztak, majd át álltak a személygépjármű gyártásra.

1923-ban bemutatták a L&K 100-as modellt. Rá pár évre bemutatták a 110-es és a 120-as modellt is, ami már modernizáltabb felszereltségek és erősebb motort kapott. 1926-ban kezdték el gyártani a híres Superb nevű felsőkategóriás modellt. Az egyik leghíresebb Skoda modellt a 1101-et 1946-ban mutatták be. 2 ajtós változatban, később pedig 4 ajtós és furgon változatban is elérhető lett. Az Skoda modellből még Ausztráliába is exportáltak. A Skoda 1200-ast 1952-ben mutatták be. Hasonló kasztnija volt, mint az 1101-esnek, legfőbb felhasználási területe a betegszállítás és a teherszállítás volt.

1959-ben új futóműveket és lengéscsillapítókat kaptak a megújult Skoda modellek. Az új 440-es lett a Skoda Octavia , a 445-ös lett az Octavia Super és 450-es lett a Felicia.  1981-ben történt a legnagyobb változás a Skoda történetében. Megjelentek az új alkatrészek mint például az ovális fényszóró, új műszerfal, automata biztonsági övek, vákuumos fékrásegítő stb.

Skoda napjainkban a Volkswagen csoport tagja, így minőségi alkatrészekből gyártják a Skoda modelleket.

  • Webáruházunkban kedvezményes áron vásárolhat Skoda alkatrészeket széles választékban, hatalmas raktári készletről akár azonnal.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat személyesen, vagy telefonon.

Skoda modelljei közé tartozik a Skoda Octavia, Skoda Fabia és a Skoda Superb is.

Skoda Octavia: Tágas utastere és jól rakodható nagy csomagtartója hosszú utakon is kényelmes úti társunk lehet. Széles motor palettájából könnyen tudunk választani igényeinkhez megfelelően. Igényes jó kialakítású utastérrel rendelkezik. Egyedül az elektronika szokott gyenge pont lenni az Octaviánál, a mechanikus alkatrészek a Golf családból jönnek és megbízhatóak.

Skoda Fabia: Komfortos városi kisautó tágas utasteret rejt. Kombi nagy csomagtartója jól pakolható. Alapfelszereltége viszonylag szerény és az alapmotor is gyenge lehet. Elől tágasabb helykínálat fogad, de hátul szűkösebb a lábtér.

Skoda Superb: A Skoda zászlóshajója a prémium kategóriás Superb minden extrát és kényelmi szolgáltatást megkapott amit megkaphatott. Tágas és minőségi utastere 4 felnőtt személynek kényelmes utazást biztosít.

Árak megjelenítése EURO-ban is