Volkswagen

1937-ben alapították a mai Volkswagen cég elődjét, a gyár a mai Wolfsburg területén építették meg. A.H utastására egyszerű, és olcsó, de még is jó minőségű népautót gyártottak. A népautónak szánt modell a Volkswagen Bogár lett, amit Ferdinand Porsche tervezett. Második világháború alatt a Volkswagen gyára teljes mértékbe átállt hadianyag gyártásra. A világháború lezajlása után a Volkswagen brit hadsereg irányítása alá került, és elindult a Bogár sorozatgyártása. 1948-ban a németek visszakapták a Volkswagen gyárat, amelynek élére az Opel korábbi elnőkét, Heinrich Nordhoffot nevezték ki.

Az 1950-es években a Volkswagen Bus alapításával megkezdődtek a haszongépjárművek gyártása. 1960-ban a cég részvénytársasággá alakult át. Ahogy teltek az  idők a Bogár kezdeti sikere alább hagyott, ahogy a vásárlói igények is megváltoztak. 1964-ben a Volkswagen felvásárolta az NSU és az Auto Uniont is, az NSU-hoz tartozott az Audi is. 1969-ben bemutatták a K70-es orrmotoros, vízhűtéses NSU modellt Volkswagen emblémával. A Bogár után bemutatták a Golf, Polo, valamint a Passat modellt is. 1986-ban tovább növekedett a Volkswagen és felvásárolta SEAT és Skoda céget is. 2005-ben a Porsche jelentős részesedéshez jutott a Volkswagen csoportba.

A Volkswagen konszern német autógyártó vállalat a világ egyik legnagyobb autógyártócég egyike. A Volkswagen cégcsoporthoz összesen tizenkét márka tartozik. A VAG konszern közé tartozik az Audi, a SEAT, a Skoda, a Lamborghini, Bugatti, és a MAN is. A cég legnagyobb piaca Kína. 2011-ben a Volkswagen csoport összesen több mint 9 millió autót értékesített.

A Volkswagen sikeréhez tartozik a precíz német minőségű alkatrészek is.

  • Vásároljon kedvező áron minőségi Volkswagen alkatrészeket hatalmas raktári készletről akár azonnali szállítással.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen üzletünkbe.

A Volkswagen sikeresebb modelljei közé tartozik a Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, és a Volkswagen Passat is.

Volkswagen Polo: Kompakt méretéhez képest tágas utastérrel rendelkezik. Időtálló dizájn, halk, és megbízható motorokkal szerelt modell. Jó úttartás, és kellemes rugózás még kellemesebbé teszi az utazást és a vezetési élményt. Magas vételár ellenére minőségi utasteret és sok kényelmi és biztonsági extrát kapunk. Alkatrészei megbízhatóak, viszont szervizelése viszonylag drága.

Volkswagen Golf: Az egyik legsikeresebb modellje a Volkswagennek a Golf. Városi méretéhez képest tágas minőségi utasteret és jól pakolható csomagtartót kapunk. Rengeteg aktív és passzív biztonsági modern extrákkal felszerelt típus. Sportos menettulajdonság jellemzi. Műszerfala jól áttekinthető és használható. Megbízható motorokkal szerelt modell.

Volkswagen Passat: Tágas utastere és hatalmas csomagtartója egész család számára kényelmes utazást nyújt. Jó kidolgozású puha anyagok kerültek az utastérbe. Ülései komfortosak és kényelmesek hosszú utazások során is. Széles motorválasztékkal kapható. Már az alapmodell is rengeteg modern extrát megkapott. Biztonság terén is az elsők közt van a Volkswagen Passat.

Árak megjelenítése EURO-ban is