Dízel részecskeszűrő DPF

A dízel részecskeszûrő (DPF, Diesel Particulate Filter) a környezetre káros részecskéket, ill. a kormot szûri a dízelmotorokból kiáramló gázokból.

EGR-szelep

(EGR) Exhaust Gas Recirculation szelep feladata a károsanyag-kibocsátás csökkentése és szabályozása a benzin- és dízelmotoroknál. Magas égési hőmérsékletnél az égéstérben nitrogénoxid keletkezik.

Dobfék

A jármû kiegyensúlyozott fékezéséhez hozzájárulnak a fékpofák, a munkahengerek, és a feszítők. A dobfékek javítása során le kell cserélni a fékpofákat, valamint a munkahengereket és a feszítőket. Ezek az alkatrészek a fékbetétekhez hasonló igénybevételnek vannak kitéve. A dobfékeket inkább hátsó féknek alkalmazzák.

Fékpofakészlet, rögzítőfék

A jármû kiegyensúlyozott fékezéséhez hozzájárulnak a fékpofák, a munkahengerek, és a feszítők. A dobfékek javítása során le kell cserélni a fékpofákat, valamint a munkahengereket és a feszítőket.

Generátorok

Feladata a fogyasztók árammal való ellátása - akkumulátor töltése.

Gömbfej

A gömbfejeknek is nagyon sok szerepük van a futómûben. Keréktartás , irányítás.

Gyújtótrafó

A gyújtótrafó az autó gyújtásalkatrészének egy fontos alkatrésze.

Gyújtógyertyák

Gyújtógyertyákat a benzin üzemû Ottó motorokban alkalmazzák, feladata a benzin-levegő elegy begyújtása.

Xeramic

A Petromark Automotive Chemicals BV az európai autóipar egyik vezető karbantartási- és szervizanyag beszállítója.

Kipufogódob

A belső égésû motornál az elégetett gázokat, a kipufogó-gyûjtőcső gyûjti össze és továbbítja a  táguló dob, a hangtompító és a kipufogóvég felé.

Hidraulikaolaj

A hidraulikaolajat különféle erőknek és mozgásoknak az átvitelére és irányítására használják. Piacuk a motorolajok után a második legnagyobb a súrlódást csökkentő anyagok között.

Hosszbordás szíj

A hosszbordás szíj elég fontos szerepet játszik abban, hogy autónkban mûködjenek a fontos és komfortokozó berendezések.

Katalizátor

A katalizátor feladata, hogy kémiai folyamatokon keresztül csökkentse a környezetbe kerülő káros anyagokat.

Klíma

A klíma nagyon hasznos az autóba több szempontból is. A mai világban egy klímás autót eladni is könnyebb.

Kuplung - tengelykapcsoló

A kuplung az autó azon alkatrésze, ami a motor és a sebességváltó között helyezkedik el, legfontosabb feladata, hogy a motor által előállított energiát megfelelő mértékben továbbítsa a sebességváltók felé.

Lambdaszonda

Az optimális mûködéshez a katalizátornak pontosan meghatározott arányú levegő-üzemanyag keverékre van szüksége, mellyel szabályozható a katalizátor hőmérséklete (600 és 800°C között).

Lendkerék

A kettőstömegű (vagy kéttömegű) lendkerék (angol megnevezése: Dual Mass Flywheel, németül: Zweimassen-Schwungrad) a gépkocsi motorok lendkerekében rugók közbeiktatásával szerelt tárcsa, mely csavaró lengéseket tud végezni a motor tengelyéhez képest.

Lengéscsillapító

A lengéscsillapító nagyon fontos szerepet játszik a futómûben, mind menet stabilitásban, de féktáv növekedésben is, ha csillapítók már nem mûködnek megfelelően.

Levegőszűrő

Az optimális teljesítmény érdekében a belső égésû motorok tiszta beszívott levegőt igényelnek.

Légtömegmérő

Légtömegmérő a légszûrőház után helyezkedik el a légbeömlő csőben.

Motorvezérlés

A vezérlés részei: a vezérmûszíj, a feszítőgörgő és egy vagy több vezető- illetve feszítőgörgő is. Vezérlések közül létezik a szíjjal való meghajtás és a láncos.

Olajszűrő

Egyre nagyobb teljesítmény, egyre kisebb fogyasztás - annak érdekében, hogy ez a követelmény megfeleljen a modern motorok magas elvárásainak, az autógyártók törekednek a legmagasabb szintû motor alkatrészeket használni a teljesítmény elérésének érdekében.

Szilent

Nagyon fontos szerepe van az autók futómûvében elhelyezett szilenteknek!

Utastér levegő szűrő

Másnéven pollenszűrő. Mindenki számára ismert a rossz minőségû levegő által okozott fáradtság, szem irritáció és a különböző légúti nehézségek.

Üzemanyagszűrő

A modern nagy teljesítményû befecskendező rendszerek megkövetelik a minőségés a tiszta üzemanyagot.

Vezérmű

A vezérmû a dugattyús szerkezetek (pl. belső égésű motorok, hőerőgépek, szivattyúk) hengereinek töltését és ürítését végző szelepeket vezérlő gépelem.

Vízpumpa

A vízpumpa hasznos része a motornak mivel segít a hûtésben így nem keletkezik akkora hő a motor belsejében, hogy az károsodjon.

Vízhűtő

A vízhűtő a motor hűtésében játszik fontos szerepet.

Árak megjelenítése EURO-ban is