Szélvédő tisztítás

Szélvédő tisztítás

A közlekedés során kiemelten fontos, hogy minden körülmények között megfelelően lássunk. Ezért alapvető fontosságú, hogy a világító és fényjelző berendezések, irányjelzők, lámpák és fényszórók megfelelően működjenek. A világítás felkapcsolásával minden körülmények között jobban láthatóvá válik a jármű. Azonban a legkörszerűbb világítótestek sem érik el a céljukat, ha a jármű szélvédői koszosak. Az üvegekre rakódott szennyeződések jelentősen korlátozzák a kilátást, aminek hatására a jármű vezetőjének látótere beszűkül. Különösen nagy problémát jelent ez a téli közlekedés során, amikor a csapadékos időjárás miatt az utak folyamatosan nedvesek és a szélvédőkre fokozatosan rárakódik az útburkolatról felverődő saras szennyeződés. Az első és hátsó szélvédők könnyen tisztán tarthatók a jármű szélvédő törlő és mosó berendezéseinek használatával. Nem érdemes elfeledkezni a szélvédő belő felének tisztántartásáról sem, hiszen a belső oldalon is lerakódik a por, ami szintén zavarhatja a kilátást.
Fontos, hogy a szélvédőmosó tartályt az évszaknak megfelelő mosó folyadékkal töltsük fel. A nyári szélvédőmosó folyadékok tartalmaznak bogároldó adalékot amivel könnyen tisztán tartható a szélvédő
A téli mosófolyadék összetételének köszönhetően fagyos időjárás esetén sem fagy meg, tönkre téve ezzel a szélvédőmosó fúvókákat vagy a tartályban elhelyezkedő szélvédő mosó folyadék szivattyút. A nyári szélvédőmosó folyadék hideg időben akár meg is fagyhat, ami a tartály repedéséhez is vezethet. Gyakran a motortér zsúfoltsága miatt a szélvédőmosó tartályt az első sárvédő mögött helyezik el. A tartály cseréje ezért sok esetben az első sárvédő leszerelésével járhat, ezért érdemes a téli szezon elején az első fagyos reggelek előtt a megfelelő fagyállóságú mosófolyadékkal feltölteni a rendszert.

Tekintse meg további Szélvédő tisztítás alkatrészeinket is:
Ablaktörlő motor, Ablakmosó fúvóka, Ablakmosó szivattyú kábeljavító készlet


További információk

Autótípusok