Paraméter

Lámpák

A jármű karosszériájára különböző világító és fényjelző berendezések kerülnek felszerelésre. Elől helyezkednek el a főfényszórók, az irányjelzők, a ködlámpák és a nappali menetfények is. A főfényszórók házába akár több funkció is lehet integrálva. Vannak olyan járművek, amik első lámpáiban az összes világítási funkció megtalálható. Egyes esetekben a járműre külön egységekként kerülnek felszerelése az egyes lámpatestek.
Az első fényszórók lehetnek parabolatükrös kialakításúak, de népszerűek a vetítő lencsés vagy másnéven projektoros lámpa megoldások is. Az első fényszórók foncsorozása a lámpatestben elhelyezett izzó által termelt hő miatt idővel veszít fényvisszaverő képességéből. Ez a lámpa által útra közvetített fény erősségének csökkenésével jár, ami éjszakai vezetésnél fokozott koncentrációt követel meg a sofőrtől. A legtöbb esetben az eredeti fényerő a lámpatestek cseréjével állítható csak vissza.
A jármű hátulján elhelyezkedő hátsó lámpatestek általában egy egységben tartalmazzák a helyzetjelző, irányjelző, féklámpa funkciókat. Sok esetben a tolatólámpa és a ködzárófény külön lámpatestben van elhelyezve a jármű hátulján.
A biztonság növelésének érdekében a csomagtérajtó üvegezésének felső részénél középen a járműveket egy kiegészítő féklámpával is felszerelik. Ennek szerepe az észlelhetőség javítása, a három különböző ponton felvillanó erős fény egyértelműen jelzi a mögöttes forgalom számára, hogy a jármű a sebességét csökkenti, ezért fokozottan ügyeli kell a követési távolság betartására.
A rendszámtábla olvashatóságát éjszakai körülmények között a rendszámtábla világítás feladata ellátni.

Tekintse meg további alkatrészeinekt is:
6 Voltos izzók, 12 Voltos izzók, 24 Voltos izzók

 

Árak megjelenítése EURO-ban is