Autófelszerelés

Autófelszerelés

Kínálatunkban az autófelszerelési cikkek széles kínálata megtalálható. Az utazás komfortját növelhetjük kartámasz beépítésével. Armster kartámaszt választhatunk speciálisan az autóhoz kialakított verzióban a legtöbb neves autógyártó (Volkswagen, Ford, Opel, Toyota, stb…) modelljeihez. Amennyiben kínálatunkban nem áll rendelkezésre specifikus darab, választható az univerzális könyöklő is, ami e legtöbb járműbe beszerelhető.

A biztonságos autózáshoz hozzátartoznak a kötelező felszerelések. Bármikor adódhat egy műszaki probléma, ami miatt a járművel az útpadkára kell félreállni. Rossz látási viszonyok esetén vagy nem belátható útszakaszon életmentő fontosságú lehet az elakadásjelző háromszög. Az elakadásjelző háromszög mellett jó, ha ott van az elsősegély csomag is.
Egy nem várt defekt mindig kellemetlen meglepetés. Az út mellett kereket cserélni még napközben is veszélyes tevékenység. Sötétben a munka tovább tart, sőt a többi közlekedő is nehezebben veszi észre a lehúzódott járművet. Fontos, hogy az ilyen helyzetekben legyen az autóban fényvisszaverő mellény, aminek viselésével, jóval messzebbről észlelhető az út mellett álló jármű.

Nyaralások alkalmával az autót tele pakoljuk csomagokkal. Ha hosszabb távra utazunk a sok felszerelés nem is fér a kocsi csomagtartójába, van amit tetőcsomagtartón kell elhelyezni. A tetőn utazó csomagokat jól rögzíteni kell. Erre a feladatra alkalmas a gumipók vagy a hevederes rakományrögzítő.
Tetőre pakolásnál előfordulhat, hogy egy nehéz tárgy vagy kerékpár felhelyezésekor behorpad az autó valamelyik karosszéria eleme. Kisebb horpadásokkal nem kell egyből karosszéria lakatost megkeresni, horpadásjavító készlettel magunk is orvosolhatjuk a problémát.

A téli időjárás fokozott igénybevételnek teszi ki a járműveket. Nem csak a jármű külső elemeit veszi igénybe nagyobb mértékben az esős, havas csapadék. Az autó belső kárpitjaira szőnyegéibe is sokkal több nehezen eltávolító szennyeződés kerül. A sár és a latyak ellen hatékonyan védekezhetünk gumiszőnyeggel vagy utas és csomagtér tálcával. Az üléskárpitokat védhetjük üléshuzattal.


További információk

Autótípusok