Renault

Renault gyárat Luis Renault alapította testvéreivel és barátjával Renault Fréres néven. A Renault első sorozatban kézzel gyártott autója 1899-ben jelent meg. Akkoriban igen drágának számított a Renault is. 3000 frankot kértek érte ami egy akkori alkalmazott 10 évi fizetésének felelt meg. A fiatal tehetséges Luis inkább a versenyzés felé fordult. 1903-ban tragikus baleset történt amelyben az egyik testvér életét veszítette, és ezzel ő is felhagyott a versenyzéssel. 1906-ban a világ első Grand Prix versenyét egy Renault AK 90CV nyerte , amit a magyar származású Szisz Ferenc vezetett. A Renault a versenyzés mellett természetesen termeléssel is foglalkozott. Termékeinek nagy részét az első világháborúig taxik, buszok, és egyéb szállítójárművek tették ki. A világháború alatt a Renault teljesen átállt hadiipar gyárrá és lőszereket, tankokat és repülőgépeket gyártottak.

A Renault első háború utáni modelljét viszonylag hamar 1946-ban bemutatták a Párizsi Autókiállításon, ez volt a Renault 4CV. A hátul elhelyezett négyhengeres, négyütemű 748 cm3-es Ventoux motor eleinte  mindössze 17 lóerős volt. A háromsebességes manuális váltóval szerelt Renault modell egyik különlegessége a rendkívül direkt kormányzása volt. 1961-igy gyártották a piacvezető Renault 4CV-t. Ez volt az első olyan Renault modell amelyből több mint egy milliót adtak el.

1965-ben bemutatta a Renault a 16-ost. Az autóban hatalmas helykínálat volt és ízléses karosszériája elnyerte az emberek tetszését. 1966-ban az Év Európai Autója díjat is megnyerte a 16-os Renault modell. Egészen 1980-ig gyártották és több mint másfél millió példányt gyártottak belőle. 1990-es években több innovatív típust mutattak be mint például a Twingot, a Cliot, és a Megane-t.

A Renault töretlen sikeréhez tartozik könnyen beszerezhető és nagy választékban elérhető Renault alkatrészek is, amiket webáruházunkban kedvező áron hatalmas raktári készletről meg vásárolhat.

  • Forduljon hozzánk bizalommal, keressen minket telefonon, vagy személyesen üzleteinkben.
  • Látogasson el webáruházunkban, vagy vásároljon kedvező áron egyik üzletünkben.

A Renault modellek közé tartozik a Renault Clio, a Renault  Megane, és a Renault Scenic.

Renault Clio: Kényelmes rugózású és jó úttartású modell, széles motor választékkal amelyből a 75 lóerős 1,2 benzines az egyik legmegbízhatóbb és kedvező fogyasztású motor. Hátsó sorban viszonylag szűkös az utastér. Magasabb felszerelt modellek is készültek amik bőrülést és xenonlámpát is kaptak.

Renault Megane: Korszerű motorja és kényelmes ülései hosszú utakon is megnyerő választás lehet. A legolcsóbb Authentique felszereltég is sok extrát kínál: két elektromos ablakot, elektromos tükröket, manuális klímát, fedélzeti számítógépet és sok mást tartalmaz. Viszonylag tágas az ötajtós csomagtere ami 405 liter.

Renault Scenic: Kellemes belső kialakítás, tágas beltér praktikus családi autó. Takarékos és nyomatékos dízelekkel ajánlott. 7 üléses hosszított verzió is létezik belőle. Alacsony fenntartású autó, ami hosszabb utakon is kényelmes családi autó lehet.

Árak megjelenítése EURO-ban is