Ford

Henry Ford által alapított gyár már a 20. század óta jelen van az autóiparban. Legendás modellekkel rukkolt elő a Ford, ami újjá alakította az egész iparágat és rengeteg újítással rukkolt elő a Ford.

Ford legelső autói közé tartozik a Ford Model A, a Model C és a Model K. Eleinte a gyártott darabszám csekély volt mert pár fős csoportok dolgoztak a Ford gyárban. A Ford modell A-ból összesen 1750 darab készült, két hengeres 8 lóerős motorja végsebessége 72 km/h volt. A cég egészen hamar kezdte meg nemzetközi terjeszkedését. Az első híres Ford a Model T volt. A T modell tervezésében magyar bevándorlók is dolgoztak, ez a modell már 20 lóerős volt. A nagy keresleti igényt nehezen tudták kielégíteni. Gépesítéssel, futószalaggal tudták nagyobb darabszámban gyártani a Ford modelleket. Csal a T modellből több mint fél millió darabot adtak el. Henry Ford közben egy új luxusmárkát is a piacra dobott, ami a Lincoln nevet kapta. Számos legendás Ford modell közé tartozik az 1964-ben megjelent Mustang is. A kereslet óriási volt a két ajtós alacsony áron kapható Mustangra.

A Ford mindig a világelsők közt van nem csak az eladott darabszámok miatt, hanem a megbízhatóság és a kedvező ár miatt is.

  • A Ford autóalkatrészeit a gondos precíz megfizethető ár miatt sokan kedvelik, nálunk hatalmas választékban talál Ford alkatrészt az autójához.
  • Keressen minket bizalommal személyesen vagy telefonon.
  • Rendeljen webáruházunkból vagy személyesen kedvező áron Ford autóalkatrészt.

A legismertebb Ford modellek közé tartozik a Ford Fiesta, Ford Focus és a Ford Mondeo is.

Ford Fiesta: 1983 óta gyártják. Öt és Három ajtós kivitelben gyártják. Viszonylag tágas csomagtartója van. Alacsony fogyasztás jellemzi a motorjukat benzin és dízel motorral is gyártották. Négy csillagos töréstesztet ért el 2003-ban.

Ford Focus: Öt ajtós, négyajtós szedánként és kombi változatban is gyártották. Középkategóriás modell széles motorpalettával. Nagy helykínálat és minőségi anyagok jellemzik a Ford Focust. Már az alapverzió is tartalmaz minden fontos biztonsági és kényelmi funkciót.

Ford Mondeo: Hatalmas beltérrel és csomagtartóval rendelkezik. Tervezéskor nagyon oda figyeltek a mérnököt, hogy költséghatékonyak legyenek az esetleges javítások. Megbízható takarékos motor jellemzi a Fordot.

Árak megjelenítése EURO-ban is