Citroën

A Citroën a franciák számára nem csak egy autó, hanem egy élet érzés, egy remekmű, ami kinőte magát egy világmárkává. A Citroën történetében is voltak kiemelkedő sikerek és mélypontok, de a lényeg, hogy a márka kisebb nagyobb sikerrel megőrizte eredetiségét és franciás jellegét. André Gustave szülei Franciaországba költöztek 1873-ban Levie Citroen és Mazra Kleinmann. A család neve citrom hollandul citroen. André citrom kereskedő nagyapja rendkívül büszke volt fia sikerének ezért rábeszélte őt hogy megkülönböztetésül tegyen 2 pontot az e betűre. Igy alakult meg a Citroën márka.

A Citroën első autója a Citroën Type A volt, amit 1919-ben mutattak be. Maga korában nagyon korszerű volt. Elől hátul elliptikus rugókkal szerelték fel, hogy kényelmesebbé tegyék az utazást az akkori rossz minőségű utakon.

André nem csak a Citroën autó gyártásban volt sikeres, hanem a marketing és reklám terén is kiemelkedő ötletei voltak. 1922-ben a Párizsi Autókiállításon egy műrepülő az égen kirajzolta a Citroën szót. A legnagyobb dobása 1925-ben az Eiffel-tornyon elhelyezett és egészen 1936-ig fent maradt Citroën felirat volt, ami a valaha legnagyobb reklámjaként bekerült a Guinness világrekordok közé is.

A Citroën Type C kimondottan a hölgyeket célozta meg a Citroën, ami akkoriban úttörő volt egy autó márka részéről.

  • A Citroën számos egyedi fejlesztésével különböztette meg az alkatrészeit és autóit más gyártóitól. Nálunk minden olyan jó minőségű alkatrészt megtalál amire önnek szüksége van kedvező áron.
  • Keresse bizalommal kollégainkat, személyesen, telefonon, vagy vásároljon kedvező áron Citroën alkatrészeket webáruházunkban.

Több ismert régi és új Citroën modell is fut az utakon. A legismertebb modellek közt van a Citroën Xsara, a Citroën C3,C4,C5, Citroën Picasso.

Citroën Xsara: 1997-ben kezdték el gyártani egészen 2006-ig. Kiváló karosszéria és remek ár jellemzi, széles motorválasztékkal és megbízható motorral.

Citroën C3,C4,C5: A Citroën C3-at 2002 óta gyártják, azóta is töretlen a sikere. Megbízható városi autó, ami alacsony fenttartású és jó töréstesztet ért el.

A Citroën C4 2003-ban váltotta a Xsarát. 5 változatban kapható: háromajtós kupé, ötajtós limuzin, négyajtós szedán és 2006 óta Picasso és Grand Picasso változatban is, ami a nagy családosoknak kedvez. Kedvező árban kaphat minden Citroën modellhez alkatrészeket a webáruházunkban.

 

Árak megjelenítése EURO-ban is