Mosóvíz szivattyú

Mosóvíz szivattyú

Az ablakmosó szivattyú feladta, hogy a szélvédőmosótartályban lévő folyadékot az ablaktörlő vezérlésére szolgáló bajuszkapcsoló megfelelő állásba kapcsolásakor a tartályból szivattyúzza és az ablakmosó fúvókákon keresztül a szélvédőre juttassa. A legtöbb esetben az szélvédőmosó folyadék tartálya a motortérben helyezkedik el, a szivattyúnak innen kell az első és hátsó szélvédőhöz is eljuttatnia a mosófolyadékot. Azonban vannak olyan járművek is, amik külön hátsó mosófolyadék tartállyal vannak szerelve. A hátsó szélvédő tisztításához szükséges folyadék ebből a tartályból kerül kiszivattyúzásra.
A lámpamosóval szerelt járművek általában három szélvédőmosás után automatikusan elvégik a lámpák mosását is. A lámpamosó nagy nyomással fecskendezi a mosó folyadékot a fényszórók búrájára, ezzel biztosítva ez üvegek tisztítását és a megfelelő látási viszonyokat.
Abban az esetben, ha a szélvédőmosó szivattyú nem juttatja el szélvédőre a mosó folyadékot, célszerű a szivattyú motor ellenőrzésével kezdeni a hiba elhárítását. A szélvédőmosó folyadék tartály gyakran az első sárvédő mögött úgynevezett idomtartályként van elhelyezve. Ez azt jelenti, hogy a tartály formája a rendelkezésre álló tér alakja szerint kerül kialakításra. Ezért egy kisebb koccanás esetén az első sárvédő sérülése esetén a szivattyú vezérlését működtető kábelezés megsérülhet. A sérült kábelezést kábeljavító készlettel javíthatjuk.

Tekintse meg további Szélvédő tisztítás alkatrészeinket is:
Mosóvíz szivattyú, Mosóvíz szivattyú tartály tömítés


Autótípusok