Szűrés termékcsoportokra:

Fékfolyadék
A fékfolyadék összenyomhatatlan, a főfékhenger által irányított folyadék, amely arra szolgál, hogy közvetítse a négy kerék felé a fékpedálon kifejtett erőhatást. A túlságosan elhasználódott fékfolyadék feltöltődik vízzel, és veszít hatékonyságából. Intenzív fékezéskor, például hegyi útvonalon ez akár a  fékhatás teljes megszűnését eredményezheti!
A fékfolyadék cseréjét kétévente érdemes elvégeztetni, ügyelve a modern gépjárműveknél szükséges előírás betárására. A fékfolyadék cseréjének elhanyagolása okozhatja az ABS tömb meghibásodását, illetve egyes modelleknél a kuplung munkahengerek idő előtti elhasználódását, megfelelő karbantartással számos költséges javítás elkerülhető.

A fékfolyadékkal szemben támasztott követelményeket a SAEJ 1703 szabvány foglalja össze. A ismertebb nyelven azonban nem a SAEJ besorolásként ismerjük, hanem az amerikai közlekedési minisztérium által meghatározott DOT szabványok. A DOT alapvetően két nagy csoportba sorolja a fékfolyadékokat. A glikolbázisúakat DOT 3 és DOT 4 számokkal jelöli. A szilikonbázisúakat pedig DOT 5-tel. A legmodernebb fékfolyadékok a DOT 5.1-esek, mivel ezek már nem tartalmaznak szilikont sem. Fékfolyadék cserénél fontos odafigyelni hogy a gyártó milyen DOT számú fékfolyadékot ír elő.

A különböző DOT-osztályú fékfolyadékokat nem szabad egymásra önteni, összekeverni. Az ABS-szel szerelt autókba pedig tilos DOT 3-as teljesítmény szintű fékfolyadékot tölteni!

A glikolbázisú fékfolyadékok higroszkopikusak, és már a környezeti levegővel érintkezve is egyre több vízzel telítődnek. E tulajdonság pedig károsan befolyásolja a fékfolyadékok forráspontját. Valamint ez a fékfolyadékba keveredett víz, amely 0 °C-on megfagyhat, 100 °C-on pedig felforrhat, nem képes elkülönülni, így a legcsekélyebb víztartalomnál is lecsökken a fékfolyadék forráspontja

Fontos: Amikor fékfolyadékokról beszélünk, a fékolaj megnevezés megtévesztő lehet, mert a legkevesebb motorolaj szennyeződés is tönkre teheti a fékberendezés gumialkatrészeit.

Árak megjelenítése EURO-ban is