Vonóhorog

Vonóhorog:

A vonóhorog egy olyan rendkívül hasznos kiegészítője a járműnek, aminek segítségével egy járművel a nemhétköznapi feladatokat is megoldhatjuk. A legtöbb jármű hátsó ülései ledönthetők, ennek köszönhetően a jármű belsejében egy jól használható nagy méretű csomagtér keletkezik. Azonban vannak olyan tárgyak, amiket nem szívesen pakolunk be a kárpitozott csomagtérbe, még annak ellenére sem, ha masszív csomagtértálca van a csomagtartóban elhelyezve. Az is előfordulhat, hogy a hátsó ülések ledöntésének ellenére a rendelkezésre álló raktér nem elegendő. Ilyenkor az autóra szerelt vonóhorogra könnyedén akaszthatunk egy utánfutót, amire lelkiismeretfurdalás nélkül pakolható fel a kívánt szállítmány.
Fontos tudni, hogy az utánfutó vontatására is vonatkoznak a KRESZ szabályai.
A „B” kategóriás jogosítvánnyal vezetett jármű maximális tömege nem haladhatja meg a 3500 kg tömeget. Azonban, ha a jármű könnyű pótkocsit vontat, akkor a szerelvény megengedett maximális össztömege 4250 kg-is lehet.
Könnyű pótkocsinak minősülnek azok a vontatmányok, amik tömege nem haladja meg a 750 kg súlyt.
„B” kategóriás jogosítvánnyal vontathatunk nehéz pótkocsit is, nehéz pótkocsinak minősülnek azok a vontatmányok, amik súlya meghaladja a 750 kilogrammot. Ilyen vontatmány esetén viszont a járműszerelvény maximális megengedett össztömege nem haladhatja meg a 3500 kg maximális összsúlyt.

Tekintse meg további alkatrészeinket is:
Vonóhorog elektronika, Vonóhorog kupakok, Utánfutó kitámasztókerék


Autótípusok