Alcsoport
Paraméter

Fűtés és szellőztetés

A korszerű járművek számos kényelmi funkcióval vannak ellátva. Az év minden szakaszában lehetősége van a sofőrnek a megfelelő hőmérsékletet beállítani az utastérben. A téli hidegben az ülésfűtés egy nagyon hasznos extra, aminek használatával a legfagyosabb napokon is rövid időn belül kellemes hőmérsékletű ülésekben utazhatunk. A jármű fűtő és szellőztető rendszere gondoskodik a szélvédők párátlanításáról is. Ezért fontos, hogy a szellőztető rendszer megfelelően működőképes állapotban legyen.
Vannak olyan jármű típusok amiben a ventilátor által befúvatott levegő hőmérsékletét és a befúvás helyét kézi mozgatású karok vagy forgókapcsolók állításával van lehetősége a sofőrnek szabályozni. Ezek a szabályzó elemek bowdennekkel a fűtésboxban elhelyezett csappantyúkat mozgatnak, amik szabályozzák a fűtőradiátoron átáramló levegő mennyiségét, ezzel állítva a befújt levegő hőfokát, valamint a fűtésboxból kilépő levegő útját, meghatározva így a levegő befújás helyét.
Jól felszerelt járművek esetén a levegő hőmérsékletéért és a befújás helyét meghatározó terelőlapok mozgatását vezérlőegység és szervomotorok végzik. Ha az állító motorok működése nem tökéletes, akkor a fűtőrendszer nem tud megfelelő hatékonysággal működni. Különösen nagy problémát jelent ez párás időben, ha a befújt levegő nem használható a szélvédők párátlanítására.

Árak megjelenítése EURO-ban is