Szűrés termékcsoportokra:

Fagyálló

A járművek hűtőrendszere egyszerűnek tűnik, de a rendszer legkisebb hibájából adódóan is járóképtelenné válhat a jármű. A hűtő rendszerben keringő hűtőközeg számos fontos feladatot lát el.
A elsődleges funkciója a fagyvédelem. Téli üzemeltetés során elengedhetetlen, hogy a hűtőrendszer épségét megfelelően beállított fagyálló koncentrációval biztosítsuk. A hűtőrendszerben megfagyó víz, akár motorblokk repedést is okozhat, aminek javítása rendkívül költséges.
A hőtőközeg feladata az egyes gépelemek által termelt hő elvezetése és leadása. A jármű hűtőradiátora nagy felületének köszönhetően hatékonyan hűti a rendszerben lévő folyadékot. Az utastérben elhelyezett kisebb méretű fűtőradiátor hasznosítja az üzemeltetés során felmelegedő hőtőfolyadékot az utastér fűtésére.
A fagyálló másik fontos feladata, hogy korróziógátló hatásával védi a vele kapcsolatba kerülő alkatrészeket. A korrózió hatására lerakódások keletkeznek a hűtőkörben. A lerakódások a rendszer dugulásához vezethetnek. Ha a víztér járatai leszűkülnek, a hűtővíz áramlási sebessége lecsökken, ami a motor termikus stabilitása felborul, ami a hűtőfolyadék forrásáshoz és a jármű bizonytalan üzeméhez vezet.
A hűtőközeg cseréjekor fontos figyelembe venni a járműhöz előírt hűtőközeg fajtáját. A nem megfelelő fagyálló használata károsíthatja a jármű hűtőrendszerét.

Árak megjelenítése EURO-ban is