Utastér levegő szűrő

Utastér levegő szűrőbetét:

Az utastérszűrőbetét vagy másnéven pollenszűrő feladata hogy a jármű szellőztető rendszeréből érkező levegőt tisztítsa. A pollenszűrő a legtöbb esetben a jármű műszerfala alatt elhelyezkedő levegő rendszerben található meg. A pollenszűrővel felszerelt járművek a zsúfolt városok levegőjében nagy mértékben jelen lévő por és korom részecskéket szűrik ki a levegőből, így juttatva jobb minőségű levegőhöz a jármű utasait. Minden sofőr számára előnyös a szűrt levegő belélegzése, különösen nagy segítség ez az allergiával küzdő autóvezetők számára, mert az utastérszűrő a levegőben lévő allergén polleneket is megszűri.
Jól látható a pollenszűrő cseréjekor, hogy az új szűrő felülete teljesen fehér. Ha összehasonlítjuk a szellőztető rendszerből kiszerelt szűrőbetéttel, jól látható, hogy akár egy év használat után is a szűrő felülete feketévé válik a kiszűrt szennyező anyagoktól.
A szűrő cseréjére vonatkozó előírásokat célszerű betartani, hiszen az eltömődött pollenszűrő a jármű szellőztető rendszernek hatékonyságát is csökkenti. Az eltömődött szűrő felületének a levegő nehezebben hatol át, ezért egységnyi idő alatt kevesebb levegő jut az utastérbe, emiatt a jármű lassabban fűti fel vagy hűti le az utasteret.

Válasszon járművéhez Pollenszűrőt keresőnk segítségével:
Pollenszűrő kereső


Autótípusok