Hidraulika szűrő

Hidraulika szűrő

A hidraulika rendszerekbe épített hidraulika szűrők feladata elvégezni a hidraulika folyadékba kerülő szennyező anyagok kiválasztását. A rendszerbe épített szűrő meghatározott szemcse méretű szennyeződésesek kiválasztására alkalmas. A hidraulika folyadék tisztasága alapvető szempont a hidraulikus elemek működésének szempontjából.
Ilyen rendszer például a hagyományos automata váltó, ahol a hidraulika olaj áramlik a váltó vezérlő tömbjében kialakított járatokon keresztül. Ha a járatokban keringő olaj által lebegésben tartott kopadékok a váltó tömb belsejében rakódnak le, akkor a sebességváltó működése nem lesz megfelelő. A fokozatok kapcsolásának finom átmenete megszűnhet a váltó a fokozatoka durva rántással kapcsolhatja és a fokozatváltási fordulatszám is eltolódhat.
A szűrő cseréjének elmulasztása komoly gondokat okozhat az automatikus szintszabályozó rendszerrel ellátott járművek szabályzó rendszerében is.
A szennyezett munkafolyadék, a rendszerbe épített elemek élettartamát jelentős mértékben csökkentik. A szűrők méretezése jellemzően a maximális terhelés mellett átfolyó folyadékáram duplájára van méretezve, ennek ellenére a szűrő cseréjének a gyártó által meghatározott futásteljesítmény után alapvető fontosságú. A szennyezett hidraulika olaj a kiváltó oka az idő előtti meghibásodásoknak.

Tekintse meg további szűrő termékeinek is:
Munkahidraulika szűrő, Hűtőfolyadék szűrő, Üzemanyagszűrő


Autótípusok