Daewoo

A Daewoo egy dél-koreai autógyártó cég volt. 1937-ben alapították, de ismertebb formája csak 1982-ben jött létre. 2001-ben a Daewoo csődközeli állapotba került ezért a Daewoot felvásárolta a General Motors. A vállalat 2011-ig működött amikor is teljesen csődbe ment és bezárt.

1962-ben a dél-koreai kormány úgy döntött, hogy nagy összegeket fektet a saját országának autóipar fejlesztésébe. Dél-Korea első autógyáraként modern szerelősorral szerelték fel. Későbbiekben a cég a Toyotával kötött együttműködési szerződést. Miután a Toyota megszüntette az együttműködést utána létre jött a General Motors Korea. A cég elkezdte gyártani az Opel Rekordon alapuló Rekordot és a Chevrolet 1700 alapjain fekvő Holden Toranát.

Teljesen új modellt 1986-ban vezetett be a cég, Magyarországon Racer néven volt ismert. Három és ötajtós ferdehátú és négyajtós szedán kivitelben gyártotta a Daewoo. Több Daewoot is olasz tervezők álmodtak meg, mint például a Daewoo Tico. Mai napig láthatunk belőlük az utakon.

Az első saját Daewoo modell a Lanos volt amit 1996-ban jelent meg. Három és ötajtós ferdehátú és négyajtós szedán kivitelt gyártott a Daewoo. A létrejött formavilág meghatározta a következő generációs Daewoo modelleket is. Ekkor jelent meg a három részre osztott ovális hűtőrács is, mely a Daewoo egyik védjegye lett.

  • Jelenleg is gyártanak Daewoo alkatrészeket Dél-Koreában és Vietnámban. Nálunk kedvező áron és kitűnő minőségben kaphat széles választékban Daewoo alkatrészeket webáruházunkban, vagy akár személyesen üzletünkben.
  • Kollégáink mindig segítségére vannak, keressen minket bizalommal ha kedvező áron, hatalmas raktári készleten lévő alkatrészeket keres.

A Daewoo történetében az egyik legsikeresebb modell a Matiz volt.

1998-ban mutatta be a Daewoo ezt a modellt, ami a legismertebb típus lett. A Daewo Matizt az Olasz Giugiaro tervezte. Következő években ez volt a Daewoo legkelendőbb modellje.

Árak megjelenítése EURO-ban is