Ferrari

A Ferrari S.p.A nagy teljesítményű sportautókat, és versenyautókat gyártó vállalat, ami Olaszországban található. A cég központja Maramellóban helyezkedik el. A vállalatot Enzo Ferrari alapította 1929-ben Scuderia Ferrari (Ferrari versenyistálló) néven, akkoriban csak versenyautókat gyártott a Ferrari. 1947-ben mutatta be a Ferrari az első közútra szánt sportautóját. Jelenleg a Ferrari az egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező sportautómárka.

Az első közútra szánt autó 1,5 literes V12-es motort kapott és a 125S jelzést kapta. A bevételből Enzo a versenyistállót fejlesztette. Az utcai autók is rövid idő alatt népszerűek lettek. A népszerűséghez hozzájárult a híres formatervezők munkája is mint például Pininfarina, vagy Bertone akik az autók karosszériáját tervezték. A Ferrarikat jellemzően viszonylag kis hengerűrtartalmú V8, és V12-es motorokkal gyártották. 1980-as évek közepéig a Ferrarik jellemzően elég megbízhatatlanok voltak.

1988-ban Enzo Ferrari felügyelete alatt mutatták be a Ferrari F40 modellt. Ez volt az utolsó Ferrari modell amelyet még Enzo halála elött mutattak be.

A Ferrari embléma eredete: 1923. június 17-én Enzo Ferrari megnyert egy Grand Prix autóversenyt amit Ravennában tartottak meg. A verseny után találkozott Enzo Paolina grófnővel, Baracca gróf édesanyjával. Baracca az első világháborúban olasz hős volt, aki a légierőnél szolgált, és mindig egy fekete ágaskodó lovat festett a repülőgépek oldalaira. A Grófnő kérésére az autókra festett ágaskodó lovakat mert úgy gondolták, hogy ez szerencsét hoz. Némileg módosítottak az emblémán: a fekete lovat sárga címerbe helyezte, mivel a sárga volt a szülővárosa, Modena színe.

Jelenleg a Fiat csoporthoz tartozik a Ferrari a Maseratival, az Alfa Romeóval, és a Lanciával közösen.

  • Vásároljon kedvező áron Ferrari alkatrészeket, és kiegészítőket webáruházunkban, vagy személyesen üzleteink egyikében.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen az egyik üzletünkben.

Az egyik leghíresebb Ferrari modell az F40.

Ferrari F40: 1987-ben mutatták be a középmotoros sportkupét és a 288 GTO utódjaként jelent meg. Ez volt az utolsó Ferrari modell amit személyesen Enzo Ferrari mutatott be. Eredetileg mindössze 400 darabot terveztek a modellből készíteni. A Ferrari F40 ára 400 ezer dollár volt, ami ötszöröse volt az elődjének a 288 GTO árához képest. Végül 1315 darab F40 készült. Napjainkban nagyjából 1,5 millió dollárt ér a modell.

Árak megjelenítése EURO-ban is