Lancia

A Lancia alapítója a torinói Vincenzo Lancia már fiatalon belecsöppent az autók világába. 19 évesen már tesztpilóta volt a Fiat-nál. Később sikeres versenyző vált belőle, és úgy döntött hogy saját céget alapít az egyik barátjával. 1906-ban megalakították a Lancia & Co. vállalatot.

Legelső Lancia modell a Tipo 51 volt. Az autó egy négyhengeres 28 lóerős motort kapott, akkoriban igen erősnek számított ez a motor. Ebből a Lancia modellből több mint 100 darabot értékesítettek. A Lancia tovább fejlődött és bővült. 1903-ban jelent meg az első Európai Lancia modell a Theta ami alapfelszereltégként kapta meg a teljes elektromos rendszert. A Lancia Aprilia volt az első olyan autó egyike amit szélcsatornában teszteltek még a háború elött, áramvonalas karosszériája kiemelkedő volt kategoriájában. A Lancia kiváló minőségű, bár drága autói azonban továbbra sem tudtak elég bevételt hozni a cégnek, igy amikor 1969-ben a Fiat-konszern vételi ajánlatot tett a Lancia tulajdonosai elfogadták.

Jelenleg a Fiat-konszernen belül a Lanciának meghatározó helye van a kínálatban. A dinamikus, sportos megjelenést az Alfa Romeok képviselik, a hétköznapi nép autót a Fiat vezeti, a Lancia pedig megmaradt a prémium szegmensnél.

  • Minden Lancia autó megérdemli a tökéletes odafigyelést és a minőségi alkatrészeket. Nálunk hatalmas választékban talál Lancia alkatrészeket kedvező áron.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat, vagy jöjjön el személyesen az egyik üzletünkbe.

Jelenleg kedveltebb és ismertebb Lancia modellek közé tartozik a Lancia Ypsilon és a Lancia Voyager is.

Lancia ypsilon: Karakteres, stílusos megjelenése és elegáns utastere miatt sokak tetszését elnyerte. Az autó karaktere a komfortról és a kényelemről szól ezért egyes változatokban elérhető a félautomata robotváltó. Fenntartási költsége alacsony, mivel a Fiat Punto alapjaira épül igy sok alkatrész azonos.

Lancia grand voyager: Bár manapság egyre kevesebb hasonló nagy 7 személyes autót kapni. De az egyterűek között kiemelkedő volt a Grand Voyager. A Lancia nem csak tágas autót kínál, de minőségi utasteret is. Csomagtere alaphelyzetben 638 liter. Rugózása és futóműve nagyon jól kisimítja az úthibákat.

Árak megjelenítése EURO-ban is