Land Rover

A II. világháború után a Rover gyárnak nem csak értékesítési gondjai voltak, de alapanyagból is hiány volt. Úgy gondolták, hogy egy takarékos egyszerű felépítésű olcsó családi autó megmentheti a céget. A háború végén az amerikai csapatok sok járművet maguk után hagytak, igy Angliában is tömegével hagytak JEEP-eket. Az Angol gazdák hamar éltek a lehetőséggel és befogták a mezőgazdaságba és utazásra az ott hagyott katonai járműveket. Ezt meglátva a Rover is elkezdett fejleszteni egy megbízható sokoldalú járművet ez lett a Land Rover.

1947-ben megtervezték az első Rover terepjárót egy JEEP alvázra készült. Az igazgatónak annyira megtetszett a terepjáró hogy eltörölte a mini Rover terveit. Ebben az évben el is kezték gyártani a Land Rover első terepjáróit ami „közúti Traktor” besorolást kapott. Anglián kívül meghódította Nyugat Európát Dél- és Közép Amerikát. Érdekes tény, hogy az összes  létező Land Rovere-ek 75% még ma is használatban van. 1948 óta a gyár is fejlődött, több típust is gyártanak: Range Rover-t, Discovery-t, Defendert-t is. Majdnem minden motor és off-road próba vezetés is helyben történik.

A Land Rover nem csak a hosszú élettartalmáról és megbízhatóságáról híres, hanem az alkatrészeiről is. Minden Land Rover alkatrészeket extrém körülmények közt tesztelnek és úgy fejlesztik, hogy sosem hagyjon cserben az autó.

  • Webáruházunkban kedvező áron talál széles választékban Land Rover alkatrészeket.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat személyesen, vagy telefonon.

Land Rover modellei közé tartozik a Discovery, a Range Rover, és a Defender.

Land Rover Discovery: A Discovery 3. és 4. szériája is a V6 és V8-ról volt híres, de fejlődő autóipar és a megújuló energiának köszönhető hogy a legújabb Discovery-t már hibrif rendszer mellé egy másfél literes benzines motorral párosították. Összteljesítménye 304 lóerő. Tisztán elektromosan bő 60km-ert tud menni.

Range Rover: Nem csak a minőséget, de a luxust is megkell fizetni a Range Rover modellnél. Nem csak terepen állja meg a helyét, de hosszú utakon is kényelmes, nagy csomagtartójának köszönhetően sok mindent vihetünk magunkal. Nagy össztömegének köszönhetően nagy fogyasztású.

Land Rover Defender: 1990 óta gyártják a terepjárók atyját a Defender-t. Legendás terepjáró ikon ami a legnehezebb tereppel is megbirkózik. Könnyen javítható céltudatosan felépített robosztus erőgép. Közúton számos kompromisszumot kíván, lassú, nyers, és sokat fogyaszt.

Árak megjelenítése EURO-ban is