Mini

A Mini az egyik leghíresebb brit autómárka egyike. Jelenleg a BMW cég tulajdonában van. A Mini egyik titka, hogy a gyár a legelső modelltől kezdve egy a négyhengeres, 0,8 literes vízhűtéses motort kapott, keresztbe fordították így lényegesen több hely maradt. Ezt a megoldást az autó történelemben a Mini valósította meg legelőször. A hagyományos fém rugók helyett egy sokkal helytakarékosabb gumikúpokat fejlesztett ki a Mini. A kívül igen kicsi Mini a terveknek megfelelően belül megfelelően tágas, és praktikus az elrendezése. A csomagtartója nem volt túl nagy, de a lefelé nyíló csomagtérajtó lehetővé tette a nagyobb és hosszabb tárgyak biztonságos szállítását is. Kis méretének köszönhetően akár 145 km/ órával is repesztett.

1959-ben akkora sikere lett a bemutatott Mini autónak, hogy az addig Austin Seven néven ( Nagy-Brittaniában), és Morrisként( Észak-Amerikában) forgalmazott autót átkeresztelték Minire.

1961-ben bukkant fel a máig meghatározó név a bizonyos John Cooperé. Cooper cége Forma-1-es és rallyautókat épített, így amint megjelent a Mini meglátta benne a fantáziát, hogy nagy teljesítményű sportos kinézetű autót készítsen belőle. Hosszas tervezések után  1964-ben megszületett az erősebb motorral szerelt a Mini Cooper S. A Mini számos sorozatban és mozi filmben is szerepelt mint például az Olasz melóban.

A Mini utódjai egyre kevesebb vásárlót vonzottak, végül a 90-es évek elejére a cég teljesen tönkre ment. A BMW mentette meg a Minit és rengeteg pénzt bele fektetve ujjá született a ma ismert Mini. Rengeteg fejlesztés után 2001-ben be mutatták az új Minit, ami hatalmas sikereket hozott.

A Mini összes modellje a mai napig megkapja azt a figyelmet ami jár egy Mininek. Nálunk kedvező áron gondoskodhat Mini autójáról.

  • Vásároljon magas minőségi Mini alkatrészeket hatalmas raktári készletünkből személyesen az egyik boltunkban, vagy válassza a gyors és kényelmes házhoz szállítást.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen üzletünkben.

A Mini modell palettába tartozik a Mini Cooper, és a Countryman is.

Mini Cooper: 2015-ben teljesen megújult a híres Mini Cooper. Közvetlen, gokartos kormányzása jó menet tulajdonsága és remek vezetési élménye még a mai napig egyedivé teszi ezt a modellt a Mini. Nagy előnye a Coopernek a remek tágas utastere és kényelmes ülései. Kedvező fogyasztása és megbízhatósága még szerethetőbbé teszi ezt a kis virgonc Minit.

Mini Countryman: Mini legpraktikusabb autója, négy ajtóval és négy teljes értékű üléssel lehetővé teszi a kényelmes hosszú utazásokat is akár egy egész család számára. Prémium anyagok és minőségi összeszerelés jellemzi au utas teret. Az árában sajnos érződik, hogy a BMW fejlesztette ki ezt a modellt, de cserében egy igen használható szerethető megbízható autót kapunk.

Árak megjelenítése EURO-ban is